Covid-19 Meslek Hastalığı

Sağlık çalışanları için bu salgın günlerinde farklı bir prosedür geliştirildi. Bu konuya ve salgına dair merak edilen ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

09.06.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:48) Covid-19 Meslek Hastalığı

Covid-19 meslek hastalığı mıdır? Sağlık çalışanları için bu şekilde farklı bir prosedür geliştirildi mi gibi sorular sıklıkla dile getiriliyor. Sizin için bu konuya ve salgına dair tüm detayları sizin için derledik. Haberimize göz atarak tüm gelişmelere hakim olabilirsiniz.

Covid 19 Meslek Hastalığı Mıdır?

Covid-19 meslek hastalığı mıdır soruları en sık dile getirilen ve merak edilen detaylar arasında yer alıyor. Bu detayları sizin için sıraladık;

  • Covid 19 sebebi ile meydana gelen hasta yoğunluğu oldukça eğitimli ve sorunsuz şekilde hizmet veren sağlık ordumuz sayesinde nitelikli şekilde tedavi edilebildi.
  • Bu alanda sağlık çalışanları için Covid 19 a yakalanmanın bir meslek hastalığı olduğunun belirtilmesi gerekiyor.
  • Fakat burada meydana gelen en büyük yanlış anlaşılma diğer meslek gruplarında olan kişilerin de Kovid salgınına yakalanmasının bir meslek hastalığı sanılmasıdır. Bu prosedür sadece sağlık çalışanları için geçerliliğini koruyor. Diğer meslek gruplarında olan kişiler bu alanda başvuru yapsalar dahi olumlu bir yanıt alamayacaklarının da belirtilmesi gerekir.

Bu hususlara bakıldığı zaman sağlık çalışanlarının haklarının koruma altına alınması için gerekli olan tüm denetimlerin ve kontrollerin eksiksiz bir biçimde yapıldığı da dile getirilmelidir. Yayılım hızının oldukça yüksek ivmeli olması sebebi ile sağlık çalışanları her ne kadar kapsamlı biri biçimde önlem alsalar da bu hastalığa yakalanmaktan maalesef ki kaçamıyorlar.

Ek Ödeme Detayları Nelerdir?

Covid-19 meslek hastalığı ile alakalı incelemeler yapılırken en sık merak edilen bir diğer detaya da açıklık getirilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının üstün performansından dolayı biri ek ödeme paketi hazırlanmıştır. Bu ek ödeme sadece salgın hastanesi olarak nitelendirilen yerlerde görev yapan sağlık çalışanları için geçerlidir. Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan kişilerin bu tür ek ödemelerden istifade etmesi gibi biri durum kesinlikle söz konusu olmayacaktır.

Ek ödemelerin sadece salgın hastanelerinde çalışan kişiler ile sınırlı tutulmasının sağlık camiasında olumsuz karşılandığının da ayrıca belirtilmesi gerekiyor. Bir ek ödeme verilecekse bunun tüm sağlık çalışanlarına verilmesi yönünde hem fikir olan uzmanlar bulunuyor. Fakat bu konuda henüz herhangi bir düzenleme ya da değişiklik söz konusu değildir.

Salgında Son Durum Nedir?

Salgının etkisinin ülkemizde yavaş yavaş azalmaya başladığının da belirtilmesi gerekiyor. Salgın kapsamında yayılım hızının düşmesi ile beraber normalleşme süreci 1 Haziran itibari ile başlamıştır. Salgında kişilerin belirli kurallara uyarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek tüm ihtiyaçlarını karşılamaları için uygun alt yapı şekillendirilmiştir.

Salgında bu olumlu tablonun korunmasının pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirten bazı uzmanlar da yer alıyor. Uzmanların kanılarına göre özellikle salgında meydana gelen bulaşma hızının yaz ayları ile beraber düşüşe geçmesinin de bizim için özellikle büyük bir avantaj olduğunun dile getirilmesi gerekiyor. Önlemler alınırsa ikici dalganın gelmesi beklenmiyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal