Covid-19 Nedeniyle Burs

Coronavirüs salgını sürecinde öğrencilere farklı burs imkanları sunulmaya başlandı. Peki bu burs olanakları neler?

09.06.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:54) Covid-19 Nedeniyle Burs

Covid-19 nedeniyle burs almak isteyen öğrencilere son dönemlerde oldukça farklı fırsatlar sunuluyor. Bu fırsatları dikkate alarak kısa bir süre içerisinde maddi bakımdan sıkıntılara çözüm getirme imkanını elde edebilirsiniz. Salgın kapsamında sunulan yardımlar ile alakalı detayları sizin için derledik ve bir araya getirdik. İşte temel hususlar!

KYK Bursları Devam Edecek Mi?

Covid-19 nedeniyle burs almak isteyen kişilerin en sık sordukları soruların başında KYK bursunun devam edip etmeyeceği oluyor. Kişilerin KYK bursları ve kredi ödemeleri aynı şekilde devam edecektir. bu konuda herhangi biri kısıtlama getirilmemiştir. Okulların online olarak devam etmesi ya da bazı okulların dönemlerini erken biçimde kapatması dahi bu bursların askıya alınmasına neden olmayacaktır.

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin aylık yurt paralarını ödeyerek salgın sebebi ile yurtlarında kalamamaları durumunda ödedikleri tutarın hemen hesaplarına yatırılacağının da belirtilmesi gerekiyor. Öğrencilerin bu süreç içerisinde mağdur edilmemesi için gerekli olan tüm önlemler alınmıştır. Özel yurtlarda bu şekilde bir ücret geri ödemesi söz konusu olmayacaktır. Odalarınızın size ait olmasını devam ettirebilmek için kalmadığınız süreçte de ücret ödemeye devam etmeniz istenebilir.

E-devlet Üzerinden Başvurunuzu Yapın!

Covid-19 nedeniyle burs almak isteyen kişilerin e-devlet üzerinden gerekli olan başvuruyu tamamlama hakkı bulunuyor. Bu süreç içerisinde kişilerin temas etmemesi ve virüs kapma tehlikesinin de en düşük seviyeye çekilmesi için gerekli olan tüm başvuruların online sistem üzerinden tamamlanacağının da dile getirilmesi gerekiyor. Başvuruların yapılmasının hemen sonrasında direkt olarak işleme alınacaktır.

Kişilerin durumlarını yanlış bildirmemeleri için gerekli olan önlemler de alınmıştır. Sunulan belgelerin doğruluğunun tescillenmesi için görevlendirilen bir ekip vardır. Eğer maddi durumun yanlış bildirilmesi söz konusu olursa bu kişilerin tüm adımlarının askıya alınacağı ve hatta haklarında yasal takip başlatılabileceğinin de dile getirilmesi gerekir.

Ailelere Hangi Yardımlar Yapılıyor?

Ailelere yapılan yardımlar ile alakalı olarak kişilerin özellikle 2 kere olmak üzere 1000 TL değerinde yardım sunulması ailelere derin bir nefes aldırmıştır. Salgın sebebi ile işlerini kaybeden ya da yevmiye usulü çalıştığı için artık bu konuda bir kazanım elde edemeyen aileler devlet tarafından yalnız bırakılmıyor. Durumunun kritik olduğu kanıtlanan kişilerin süreç kapsamında anında bilgilendirilmesi için büyük çaba sarf ediliyor.

Ailelere yapılan nakit yardımın yanı sıra gıda yardımları da yapılı8yor. Bu gıda yardımlarının temas olmadan ve en steril şekilde kişilerin kapılarına kadar bırakılacağı da eklenmesi gereken hususlardandır. Ailelerin bu süreçte yalnız bırakılmaması diğer ülkeler ile kıyaslandığı zaman salgın sürecinde ülkemizin daha az yara almasını mümkün kılmıştır.

Ekonomik Büyüme Ne Yönde?

Salgının eksileri sebebi ile ekonomideki büyümenin beklenen seviyede olmadığının da dile getirilmesi gerekiyor. Ekonomik büyümenin kısıtlı bir seviyede olması ve pandeminin genel olumsuzluklarının ilerleyen aylar içinde kendi göstereceği de dile getirilmesi gereken hususlardan bir diğeridir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal