Yeni Zelanda'daki Teröristin Bağışı Reddedildi

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki camilerde 51 kişiyi katleden teröristten gelen paranın bir bölümünü bağışlayan Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner, Mağdurlara Yardım derneğince reddedildi

03.07.2019-10:44 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-11:00)

Yeni Zelanda'nın Nur ve Linwood camilerindeki terör mağdurlarına maddi yardım toplayan Victim Support (Mağdurlara Yardım), saldırıyı düzenleyen teröristten gelen paranın bir bölümünü bağışlayan Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner'ın gönderdiği parayı kabul etmedi.

Radyo Yeni Zelanda'nın haberine göre, Avusturya'daki aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi'nin lideri Martin Sellner, Christchurch'teki Nur ve Linwood camilerinde 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant tarafından gönderilen 2 bin 500 doların 1200'ünü Victim Support'a bağışlamak istedi.

Parayı kabul etmenin yanlış olacağını ve bağışın reddedildiğini belirten Victim Support, Martin Sellner'ın parayı geri alması gerektiğini söyledi.

IRKÇILIKLA MÜCADELEYE BAĞIŞLANACAK  

Kurum, Sellner'ın parayı almaması halinde, söz konusu bağışın ırkçılık karşıtı mücadelede bağış olarak verileceğini belirtti.

Christchurch'teki saldırı için hiçbir sorumluluk hissetmediğini söyleyen Sellner,  "Bu parayı aldığım için iyi hissetmedim. Bununla ne yapabileceğimi merak ediyordum ve en azından acı çeken insanlara geri vermek için küçük bir jest olacağını düşündüm.'' sözleriyle neden bağışta bulunduğunu açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal