Libya'da Göçmen Merkezine Saldırı: 40 Ölü

Libya’nın başkenti Trablus civarında göçmenlerin tutulduğu bir merkeze gerçekleşen hava saldırısında en az 40 kişi yaşamını yitirirken 80 kişi yaralandı

03.07.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-11:00)

Trablus yakınlarındaki Tajoura'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun Afrikalı göçmenler olduğu belirtildi.

Hava saldırısının hedef aldığı merkezde 120 kadar göçmenin olduğu belirtilirken, ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

Trablus merkezli hükümet, söz konusu saldırıdan Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nu (LNA) sorumlu tuttu. LNA ise iddiaları reddetti.

Libya Ulusal Ordusu, Pazartesi yaptığı açıklamada ‘geleneksel yöntemlerin tükendiğini’ vurgulayarak bundan sonra Trablus çevresine ağır hava saldırıları gerçekleştirecekleri uyarısında bulunmuştu.

LİBYA KRİZİ  

Libya, 2011 yılında Muammer Kaddafi'nin NATO destekli operasyonlarla indirilmesinden ve öldürülmesinden bu yana krizin içinde bulunuyor.

Hafter'e bağlı kuvvetler, ülkenin doğusu ve güneyinin büyük bir bölümünü kontrolünde bulunduruyor. Ordu, Libya'nın uluslararası toplum tarafından tanınan hükümetine karşı savaşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal