Venezuela'da Taraflar 5 Temmuz'da Sokağa İniyor

Venezuela tarihindeki en önemli zaferlerden Carabobo Muharebesi'nin 198. yıl dönümü, 5 Temmuz’da hükümet askeri geçit töreni, muhalefet ise protesto yürüyüşü yapacak

03.07.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-10:19)

Venezuela tarihindeki en önemli zaferlerden Carabobo Muharebesi'nin 198. yıl dönümü, 5 Temmuz’da hükümet askeri geçit töreni, muhalefet ise protesto yürüyüşü gerçekleştirecek.

Aylardır büyük bir siyasi buhran içinde olan ve darbe teşebbüslerine sahne olan Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti büyük bir askeri geçit töreni, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido liderliğindeki muhalefet ise protesto yürüyüşü ile sokağa inecek.

Muhalif basının, geçtiğimiz hafta ortaya çıkarılan yeni darbe girişimi ve suikast planlarından dolayı erteleneceğini öne sürdüğü büyük askeri geçit töreninin düzenleneceği, Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez tarafından açıklandı.

İKİ TARAF DA SOKAĞA ÇIKIYOR  

Sosyal medya hesabından zırhlı araç ve tankların olduğu bir video paylaşan Padrino Lopez, “Halkımıza 5 Temmuz Vatan ve Silahlı Kuvvetler Günü'nde büyük bir askeri ve sivil geçit töreni sunmak için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Venezuela ordusunun sosyal medya hesabından da Carabobo Muharebesi'nin 198. yıl dönümü için Caracas'ın Kahramanlar Meydanı'nda düzenlenecek olan askeri geçit töreninin provalarının devam ettiği duyuruldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal