Vizesiz Botswana Turu

Botswana, doğal güzellikler, vahşi yaşamın korunduğu alanları, yemyeşil parkları ile Afrika’da bulunan en güzel ülkelerden biridir. Her yıl 12 ay boyunca turist akınına uğrayan Botswana, Afrika’nın saklı cenneti olarak adlandırılmaktadır. Ülke, Türk vatandaşları için vize şartı aramamaktadır.

08.07.2020-15:39 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:38) Vizesiz Botswana Turu

Botswana, Afrika kıtasının güney bölgesinde bulunmaktadır. Denize kıyısı yoktur. Ülkede oldukça kurak çöl iklimi hakimdir. Çok sayıda yabani hayvana ev sahipliği yapan bu ülke, 2011 senesinde açıklanan İnsani Gelişme Endeksi sonuçlarına göre, Afrika’nın güneyinde yer alan ülkeler arasında en yüksek verilere sahiptir. Başkenti Gaborone’dir. Yapacağınız bir vizesiz Botswana turu ile bu güzel ülkeyi siz de keşfedebilirsiniz.

Bostwana’da Gezilecek Yerler

1- Gaborone

Gaborone, Botswana’nın başkentidir. Ayrıca ülkedeki en büyük şehirdir. Şehrin barındırdığı birçok kültürel yapı ve doğal güzellikler mevcuttur. Botswana turu yapanların ilk adresi bu şehir olmaktadır. Buradaki Gaborone Barajı, Gaborone Doğal Yaşam Parkı, Somarelang Tikogolo Parkı, Saint Claire Aslan Parkı, Sanat Galerisi, Kgale Tepesi mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerdendir. Dolaşacağınız parkların hemen hepsinde, büyüleyici safari turlarına katılabilirsiniz.

2- Maun

Maun, 1915 senesinde Batawana Kabilesi’nin kurduğu bir şehirdir. Şehrin en önemli özelliği safari turlarının başlama noktası olmasıdır. Ayrıca şehrin tam sınır bölgesinde, dünyadaki en büyük iç delta oluşumu olan Okavango Deltası bulunmaktadır. Maun’da bütün vahşi yaşamı doğrudan izleyebileceğiniz alanlar fazlasıyla mevcuttur. Botswana turu yaparken buradaki muhteşem doğaya mutlaka şahit olmalısınız.

3- Moremi Rezervi

Afrika kıtasının en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Moremi Rezervi, en ünlü vahşi yaşam alanlarının bulunduğu yerler arasındadır. Burada envai çeşit hayvan türü barınmaktadır. Rezervin etrafı alabildiğine ormanlar kaplıdır. Hayatınızda başka yerde göremeyeceğiniz, adını bile daha önce hiç duymadığınız hayvanları burayı ziyaret ederek görme şansı yakalayabilirsiniz. Botswana turu kapsamında listenize burayı mutlaka eklemelisiniz.

4- Kalahari Rezervi

Kalahari Rezervi, dünya üzerindeki en geniş ve en tanınmış vahşi yaşam alanıdır. Burada pek çok yabani hayvanı bir arada görebilirsiniz. Çitalar, leoparlar, zürafalar, aslanlar doğal yaşamlarını burada sürdürmektedirler. Buranın en önemli özelliklerinden biri ise siyah yeleli Kalahari aslanının sadece burada yaşıyor olmasıdır. Botswana turu sırasında bu alanı kesinlike görmelisiniz.

5- Chobe Ulusal Parkı

Chobe Ulusal Parkı, Botswana’nın kuzeyinde yer almaktadır. Ülkedeki en eski ulusal park burasıdır. 1967 senesinde milli park olarak kabul edilmiştir. Parkta birçok hayvan ve bitki türü bulunmaktadır. Özellikle nesli azalan hayvanlar burada yaşamaktadır.

Botswana Yemek Kültürü

- Botswana mutfağından en çok tüketilen ürünler lapa ve meyve püreleridir.

- Bunun dışında sığır eti kullanılarak yapılan ana yemekleri de oldukça ünlüdür. Ayrıca kendilerine has pek çok ekmek çeşitleri vardır.

- Botswana sofralarında tüketilen hemen her yiyecekte mısır unu kullanılır. Ayrıca kıymalı ve jambonlu sandviçleri de en tanınmış yiyecekleri arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal