Vizesiz Bosna Hersek Turu

Tarihi mimarinin eşsiz örneklerine şahit olabileceğiniz Bosna Hersek, geçmişinde pek çok uygarlık ve yönetim şekilleri ile olan bağları nedeniyle tarih kokan bir atmosfere sahiptir.

08.07.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:33) Vizesiz Bosna Hersek Turu

Bosna Hersek'te Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma çok sayıda yapı mevcuttur. Yakın geçmişte yaşanan iç savaşın izlerini de taşıyan Bosna Hersek gezip görülmesi gereken önemli yerlerden biridir. Bosna Hersek, Türk vatandaşları için vize şartı aramamaktadır.

Bosna Hersek Nerededir?

Bosna Hersek, Avrupa’nın güneydoğusunda ve Balkanlar’ın batısında yer alan ülkelerden biridir. Yaklaşık 4 milyon nüfusu vardır. Başkenti Saraybosna’dır. Sanatsal ve kültürel öğeleri, doğal alanları, spor faaliyetleri ve tarihi örnekleri ile Bosna Hersek turu çok keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.

Bosna Hersek’te Gezilecek Yerler

1- Başçarşı

Başçarşı, başkent Saraybosna’nı önemli simgelerindendir. Çarşının içinde, Osmanlı Çarşı’sı olarak bilinen, 15. yüzyıldan kalma bir alan bulunmaktadır. Burada Osmanlı’ya ait birçok eser görmek mümkündür. Bunun dışında çarşı ve çevresinde camiler, medreseler, bedestenler ve kuleler bulunmaktadır. Bosna Hersek turu sırasında mutlaka Büyükçarşı’yı dolaşmalısınız.

2- Umut Tüneli

Umut Tüneli, Saraybosna’daki savaşta kritik rol oynayan bir tüneldir. Bu tünel daha sonra müzeye dönüştürülmüştür. Bu tünel sayesinde, savaş esnasında Bosna ve Saraybosna arasında yiyecek ve ilaç yardımları yapılmıştır. Ayrıca yaralanan ve hastalananları geçirebilmek için de bu tüne kullanılmıştır.

Bosna Hersek turu sırasında mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

3- Saraybosna Katedrali

Bu katedral, 1889 senesinde inşa edilmiştir. Başkent Saraybosna’da yer alan katedral, ‘İsa’nın Yüce Kalbi’ adıyla anılmaktadır. Harika bir mimariye sahiptir. Paris’te bulunan Notre Dame Katedrali’nden ilham alınarak yapılmıştır. Katedralin diğer bir özelliği ise, Saraybosna şehrinde, birbirinden farklı dini inanışların barış ve huzur içinde yaşadığını göstermek amaçlı inşa edilmiş olmasıdır. Bosna Hersek turu kapsamında, Saraybosna’da görülmeye değer yapılardan biridir.

4- Mostar Köprüsü

Mostar şehrinde, Neretva Nehri’nin üzerinde konumlanmış bu köprü, ülkenin en turistik yapılarından biridir. Mostar Köprüsü, Osmanlı İmparatorluğu zamanında yapılmış, inşası 1566’da tamamlanmıştır. Dünyadaki en güzel mimari ederlerden biri olarak kabul edilmektedir. 2005 senesinde, UNESCO Dünya Mirası listesine girmiştir. Bu muazzam tarihi eseri görmek, Bosna Hersek turu için yapacağınız planlar arasında kesinlikle olmalıdır.

5- Karagöz Bey Camii

Mostar kentindeki en önemli dini yapılardan olan Karagöz Bey Camii,1557 senesinde Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Ülkenin en kıymetli ve en turistik tarihi eerlerinden biridir. Caminin hemen yanında yer alan medrese ise, Mostar’daki en köklü halk kütüphanesini barındırmaktadır.

Bosna Hersek Yemek Kültürü

-Bosna Hersek mutfağının önemli bir bölümünü köfte çeşitleri ve hamur işleri oluşturmaktadır. Sebze türleri, genellikle et yemeklerinin yanında garnitür olarak tüketilmektedir.

- Bosna Hersek sofralarında zengin çorba çeşitleri de önemli yer tutar. Et türleri ve sebzelerin de eklendiği pek çok çorba türü, sıklıkla menülerde yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal