Vizesiz Bolivya Turu

Bolivya, doğal kaynaklarının zenginliği açısından dünyada önemli bir yerdedir. Fakat bu zenginliği, ekonomik ilerlemesine yansımamıştır. Bolivya’nın olduğu bölge, tarihin çok eski zamanlarında da yerleşim yeri olarak kullanıldığından tarihi ve kültürel açıdan görülmeye değer pek çok turistik yapıya sahiptir.

08.07.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:30) Vizesiz Bolivya Turu

Bolivya'ya Türk vatandaşları için vize şartı aramamaktadır. Vizesiz Bolivya turu ile bu ülkeyi gezebilir, tarihi atmosferine yakından şahit olabilirsiniz.

Bolivya Nerededir?

Bolivya bir Amerika kıtası ülkesidir. Başkenti Sucre şehridir. Brezilya, Paraguay, Arjantin ve Peru ile komşudur. Yaklaşık 11 milyon kadar bir nüfusa sahiptir. Geçmişte İspanya’nın himayesinde olan ülke, 1847 senesinde bağımsızlığına kavuşmuştur.

Bolivya’da Gezilecek Yerler

1- Salar de Uyuni Gölü

Bu göl, dünyadaki en büyük tuz göllerinden biridir. Neredeyse 11 bin kilometrekareye yaklaşan çok büyük bir alanı kaplamaktadır. Uyuni şehrinde yer alan bu gölden her sene yaklaşık 25 bin ton kadar tuz çıkarılmaktadır. Bembeyaz harika görüntüsü ile ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken Salar de Uyuni Gölü’nü Bolivya turu sırasında muhakkak görmelisiniz.

2- Tiwanaku

Bolivya’nın değerli tarihi bölgelerinden olan Tiwanaku, eski medeniyetlerden kalma pek çok yapıyı içinde barındıran bir antik kenttir. burası aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesinde eyer almaktadır. Bolivya turu yapacakların görmeden dönmemesi gereken yerler arasındadır.

3- Cristo de la Concordia

Burası, Bolivya’daki en büyük merkezlerden birinde yer alan Pedro Tepesi’nde bulunan devasa büyüklükteki Hz. İsa heykelinin olduğu yerdir. Bu heykel tamı tamına 40 metre yüksekliktedir. Bolivya turu yapan hemen hemen her turist bu heykeli görmeye gitmektedir. Cristo de la Concordia, dünya üzerindeki en büyük İsa heykelidir. Yapımı 1994’te tamamlanmıştır.

4- Amboro Ulusal Parkı

Bolivya’nın en geniş koruma alanları arasında yer alan Amboro Parkı, bünyesinde çok sayıda hayvan türü barındırmaktadır. Genişliği 4.425 kilometrekaredir. Bu park, içinde bulunan 3000’den fazla bitki türü ile botanik çeşitlilik açısından dünyadaki zengin yerlerden biridir. Muhteşem manzarası ve doğal alnaları ile Bolivya turu esnasında mutlaka görülmelidir.

4- Sucre Katedrali

Bir Roma Katolik katedrali olan bu katedral, Bolivya’nın başkenti Sucre’de bulunmaktadır. Renkleri ve mimarisi ile ilgi çeken bu yapı, 1559-1712 seneleri arasında ibadet alanı olarak inşa edilmiştir.

5- Valla de la Luna

La Paz şehrinin yakınında bulunan bu bölge ülkenin ünlü turistik vadilerindendir. Valle de la Luna ismi, Türkçeye ‘Ay Vadisi’ olarak çevrilmektedir. Vadide oluşan ilgin yapılar kil ile değil, doğal yollardan kayalar ile oluşmuştur. Bolivya’nın en çok ziyaret alan yerlerinden biridir.

Bolivya Yemek Kültürü

- Pek çok Güney Amerika ülkesinde olduğu gibi Bolivya’da da et ürünlerinin bolca yer aldığı bir yemek kültürü hakimdir. Ana yemeklerde olmazsa olmaz ürünler kırımızı et, tavuk eti veya balık çeşitleridir.Bolivya’da domuz eti nadiren tercih edilmektedir. Genellikle sığır eti tüketilir.

- Ülke mutfağında en az et kadar kullanılan bir diğer ürün ise patatestir. Bunun dışında, yumurta, karışık sebzeler, fasülye gibi yiyecekler de sıkça tüketilir. Yemekleri oldukça baharatlıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal