Vizesiz Birleşik Arap Emirlikleri Turu

Dünyanın ekonomik açıdan en zengin ülkelerinden biri olan Birleşik Arap Emrilikleri, lüks binaları, geniş yolları ve turistik pek çok bölgesi ile her yıl ziyaretçi akınına uğramaktadır. Ülkede oldukça konforlu ve zengin bir hayat yaşanmaktadır.

08.07.2020-15:31 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:30) Vizesiz Birleşik Arap Emirlikleri Turu

Birleşik Arap Emirlikleri, Türk vatandaşlar için vize şartı aramamaktadır. Vize almadan buraya seyahat edebilirisiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri Nerededir?

Birleşik Arap Emilikleri, Arap Yarımadasının güneydoğusunda bulunmaktadır. 7 tane emirlikten oluşmaktadır. Bu emirliklerden Abu Dhabi, ülkenin başkentidir. Birleşik Arap Emirlikleri, dünyaca ünlü kumsallara ve fazlasıyla gösterişli mimari yapılara sahiptir. Ülkede çöller, devasa plajlar, dağlar ve tarihi yapılar gibi pek çok bölgeyi ziyaret etme imkanı mevcuttur. Vizesiz Birleşik Arap Emirlikleri turu sayesinde bu yapıların hepsini görebileceğiniz bir tatil macerası yaşayabilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Gezilecek Yerler

1- Yas Adası

Yas Adası, başkent Abu Dhabi’de bulunmaktadır. Ülkedeki en önemli turistik bölgedir. Eğlence ve turizm alanında oldukça başarılı olan bu adada çok sayıda lüks otel, park, bahçe ve restoranlar yer almaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri turu sırasında görülmesi gereken ilk yerdir.

2- Burç Halife

Burç Halife, başkentte yer alan tarihi bir kaledir. 1761 senesinde yapılmıştır. Uzun bir süre boyunca devlet yöneticilerinin ikamet ettiği bir mekan olarak kullanılmıştır. UNESCO Dünya Mirası listesinde de yer alan bu kale, sonrasında restore edilerek halkın ziyaretine açılmıştır. Bu tarihi yapıya yakından göz atabilmek için Birleşik Arap Emirlikleri turu esnasında buraya mutlaka uğramalısınız.

3- Palmiye Adaları

Palmiye adaları, Dubai Emirliği’nde yer almaktadır. Dünyaca bilinen bu adalar, 3 adet yapay adadan meydana gelmektedir. Lükse ve konforlu bir tatil geçirmek isteyenler için çok uygundur. Palmiye Adaları uzaydan bile görünmektedir. Anlatmakla bitmeyen harika atmosferine şahit olmak için, Birleşik Arap Emirlikleri turu yaparken bu adaları kesinlikle görmelisiniz.

4- Jebel Hafeet

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en yüksek 2. zirvesine sahip bu dağlar, büyüleyici manzarası ile gelenleri mest etmektedir. Devasa bir çöl bölgesini ayakları altına alan Jebel Hafeet, Birleşik Arap Emirlikleri turu yapanlara görsel bir şölen yaşatacak bölgelerden biridir. Dağın zirvesine ulaşmak için engebeli bir yol katetmeniz gerekse de buna değecektir.

5- Jumeirah Camii

Dubai’de bulunan Jumeriah Camii, muhteşem mimarisi ile büyüleyen önemli dini yapılardan biridir. 1975- 1978 seneleri arasında inşa edilmiştir. Dubai’nin en popüler turistik alanlarındandır. Ülkede, müslüman olmayan kişilerin de ziyaret etmesine izin verilen tek camidir. Bir tek Cuma günleri ziyaretçi kabul edilmez. Diğer günlerde bir rehber  yardımı ile bu camiyi dolaşabilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri Yemek Kültürü

- Birleşik Arap Emirlikleri’nde İslami usüllere uygun bir yeme içme kültürü mevcuttur. Hiçbir emirlikte alkol ve domuz eti bulunmaz. Yabancılara ve turistlere alkol satışı yapılabilir fakat ülkenin kendi vatandaşları için alkol kullanımı kesinlikle yasaktır.

- Ülkede restoran ve oteller oldukça geniş yelpazeli menülere sahiptir. Humus, pirinç pilavı, tavuk yemekleri ve kuzu eti çok sık tüketilmektedir. Deniz mahsulleri de Birleşik Arap Emirlikleri mutfağında geniş bir yere sahiptir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal