Vanuatu Cumhuriyeti Gezilecek Görülecek Yerler

Avusturalya'nın 1750 km doğusunda, Yeni Kaledonya’nın 500 km güneydoğusunda Güney Pasifik Okyanusundan oluşan adalar grubudur. Başkenti Port Vila’dır. Yüzölçümü ise 12.200km2 lik bir alana sahiptir. Nüfusu ise 209 bindir.

08.07.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:14) Vanuatu Cumhuriyeti Gezilecek Görülecek Yerler

Avusturalya'nın 1750 km doğusundaki Vanuatu Cumhuriyeti'nin bağımsızlık tarihi 30 Temmuz 1930 dur. Yönetim biçimi ise Parlamenter yönetimken anayasası ise 30 Temmuz 1980’de yazılmıştır. Vanuatu Cumhuriyeti gezilecek görülecek yerler yazımıza devam ediyoruz. İşte;

Vanuatu Cumhuriyetin de İklim

Vanuatu'da tropikal iklim hakimdir. Yaklaşık olarak ise 9 ay boyunca sıcak ve yağmurlu geçerken aynı zamanda kasırgalar da olabilmektedir. Senenin ise geriye kalan 3-4 ayı daha daha serin ve kuru geçerken güneydoğudan esen rüzgarlarında etkisindedir. Nisan ve Eylül aylarında serin geçerken sıcaklık ve nem ekimin gelmesiyle birlikte artmaya başlar. Vanuatu'da uzun süren bir yağmur olmaktadır. Hemen hemen her ay kuvvetli sağanaklar kendini göstermektedir. En sıcak geçen aylar ise Aralık ve Nisa’a kadar olan aylardır. Bu dönem ise aynı zamanda Vanuatu’da kasırga sezonu olmuştur. En kuru aylar ise Haziran ayından Kasım ayına kadar olan aylardır. Vanuatu Cumhuriyeti gezilecek görülecek yerler yazımıza birazda şehir ve bölgelerinden bahsederek devam etmek istiyoruz.

Vanuatu Cumhuriyeti Bölge ve Şehirleri

  • Malampa
  • Penama
  • Sanma
  • Tafea
  • Torba

Vanuatu Cumhuriyeti’nin Önemli Şehirleri

  • Port Vila
  • Luganville

Vanuatu Cumhuriyetinin Ekonomisi

Vanuatu Cumhuriyetinin en önemli ekonomi kaynakları arasında tarım, dış kaynaklı finansal destekler, turizm ve hayvancılıktır. Bütün bunların yanında ise balıkçılıkla ilgilenenler olsa da ekonomiye katkıda bulunduğu söylenememektedir. Başlıca ihraç ürünleri arasında ise kurutulmuş hindistan cevizi, sığır eti, kava biberi, kakao ve kereste yer almaktadır. Aynı zamanda sanayileşme gelişmemiş olduğunda da makine, yakıt gibi ürünler ithal edilen ürünlerin başında gelmektedir.

Vanuatu Cumhuriyeti Din ve İnanç

Vanuatu halkının

  • %36.7’si Presbyterian
  • ’i Anglian
  • ’i Roma Katolikleri
  • %7.6’sı yerel dinlere
  • .5’i ise diğer dinlere inanmaktadırlar.

Vanuatu Cumhuriyetine Ne Zaman Gidilir

Senenin en kuru olduğu dönem Mayıs’tan Ekime kadar olan dönemdir. Tatil planınızı planlarken bu zamanları tercih etmeniz için en doğru seçenek olacaktır. Aynı zamanda bu dönemde festivallerin olması ve havanın çok bunaltıcı olmaması da keyifli vakit geçirmeniz için doğru zaman olmakla beraber aktivite açısından da en yoğun aktivitenin olduğu dönem olacaktır. Vanuatu Cumhuriyeti gezilecek görülecek yerler denildiğinde gideceğiniz tarihin önemi fazlasıyla önemlidir.

Vanuatu Cumhuriyeti Ülke Mutfağı

Vanuatu'da Port Vila’da yemek yiyebileceğiniz ve yöresel lezzetleri tecrübe edebileceğiniz zamanlardır. Bu restoranlardan bazıları ise daha pahalı ve elitken bazıları her bütçeye ayak uydurabilen restoranlar arasında yer almaktadır. Vanuatu Cumhuriyetinde en çok tüketilen yemekler arasında ise Lap- Lap, Tuluk ve biftek Lap Lap yiyecekleridir. Lap-Lap ise bir çeşit sebzeli çörek olarak bilinmektedir. Bu yemeğin içerisine katılan malzemeler arasında ise Monyak, tatlı patates, kulkas, ve yer elması içerisine konan malzemeler içinde yer almaktadır. Vanuatu Cumhuriyeti gezilecek görülecek yerler denildiğinde merak edilen her şeyi sizin için araştırdık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal