Yunanistan, Türk vatandaşlarına ‘Kapıda Vize Uygulaması’nı başlattı! İşte detaylar…

Yunanistan, Pazartesi günü itibariyle Türk vatandaşları için kapıda vize uygulamasını başlattı. 10 Yunan adasında geçerli olacak bu yeni vizenin ücreti 60 Euro olarak belirlendi. Bu vize, pasaport kontrolü ve parmak izi kaydını içeriyor ve ziyaretçilere diğer AB üye ülkelerine seyahat etme hakkı tanımıyor.

02.04.2024-16:24 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-16:24) Yunanistan, Türk vatandaşlarına ‘Kapıda Vize Uygulaması’nı başlattı! İşte detaylar…

Rodos Limanı Kurulu Başkanı Vassilis Vayiannakis, Yunan adalarında yeni uygulamaya başlayan vize sisteminin Türk ziyaretçilerden yoğun talep gördüğünü belirtti. Vayiannakis, haftanın sonuna doğru daha fazla ziyaretçinin beklenildiğini ifade etti. Bu 7 günlük vizeyi kapsayan 10 Yunan adası arasında Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi ve Limni bulunuyor. Daha küçük adaların da Haziran ayında bu uygulamaya katılması bekleniyor.


10 Yunan adasına 7 günlük vize

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Ankara Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen bir etkinlikte, Türk vatandaşlarına 10 Yunan adasında 7 günlük vize uygulamasının başlatılacağını duyurmuştu. Bu adım, Aralık ayında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinin ardından gelmişti. Miçotakis'in ayrıca Mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Yunanistan'ın bu kararı, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde bir yumuşama sürecinin parçası olarak görülüyor. Ancak, vize uygulamasının detayları ve etkileri konusunda daha fazla gelişme ve değerlendirme bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal