Kampot ve Tavşan Adası Kamboçya

Kampot ve Tavşan Adası Kamboçya'da sahilde yer alan küçük evlerde kaldıktan sonra yemek olarak deniz ürünlerini tercih etmelisiniz. Hemen adanın yakınında bulunan mekanları tercih ederek taze taze kızartılan balıkları yiyebilirsiniz.

08.07.2020-10:54 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:49) Kampot ve Tavşan Adası Kamboçya

Kampot Ve Tavşan Adası Kamboçya: Kampot'a özgü geleneksel yemeklerin yapıldığı bir mutfaktır. Küçük bir aile tarafından işletilen bu yer yöresel yemekleri merak eden gezginler için görülmesi gereken yerlerden biridir.

Kampot El Sanatları  

Özellikle kadınlara özgü bir yer olarak bilinmektedir. Her türlü takı, mücevher ve küpe yapılmaktadır. Şehre ve iklime özgü olarak daha çok deniz kabukları ve mercanlar kullanılmaktadır. Denizden çıkan ürünlerin dış kabuğu boyanarak ve çeşitli desenler çizilerek satışa sunulmaktadır. Birçok el yeteneğinin birleştiği bir alan olan el işçiliği Kamboçya'nın gelenek ve göreneklerini yansıtan en önemli ticari faaliyetlerden biridir. İğne oya, çizim, boyama gibi birçok alana hitap eden bu sanat kişinin tercihine ve bütçesine göre fiyatları değişmektedir.

Popokvil Şelalesi

Kampot Ve Tavşan Adası Kamboçya: Suyun vermiş olduğu dinginlik yeşillikle birleşince ortaya huzur dolu bir ortam çıkmaktadır. Kamboçya'da bulunan bu şelaleye gelerek arkadaşlarınızla piknik yapabilirsiniz. Aynı zamanda doğa yürüyüşleri ve meditasyon gibi dinlendirici faaliyetlere yönelebilirsiniz.

Katolik Kilisesi

Bilinen en eski yapılardan biri olan bu kilise tarihi ve kültürel zenginliği ortaya koymaktadır. İnançların ve mimarinin birleştiği bu yapıyı mutlaka görmelisiniz.

Kampot'da Uçurma Modası

Çocuktan yetişkine birçok kesime hitap eden uçurma bu şehrin simgesi haline gelmiştir. Çeşitli renk ve boyutlarda olan bu uçurtmalar şehrin eğlenceli ve renkli yanını ortaya koymaktadır. Aileleri ve arkadaşlarıyla gelen kişiler uçurtma uçuracak keyifli vakit geçirirler.

Durian Heykeli

Kamboçya'nın en önemli meyvelerinden biri olan durian bu şehrin sembolü haline gelerek merkeze heykeli yapılmıştır. Şehrin ekonomisinde ve meyve ticaretinde en bilinenlerden biri olması sebebiyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Kep

Tavşan Adası’na gitmek için ilk önce Kep'e geçmek gerekmektedir. Sessiz  sakin bir yapıda ve henüz gelişmemiş olan bu şehir turistlerin keşfettiği yeni yerlerden biri olarak dikkat çekmektedir. Çeşitli teknelerle gelinen bu yerde küçük oteller ile konaklama fırsatı sunuluyor. Aynı zamanda ahşap bungalov evlerin ve yakınındaki lokantalar belli bir aile tarafından yönetilmektedir. Bungalovların hemen yakınında bulunan kumsalı denize girmek isteyenler için harika bir fırsattır. Doğa ve sahil yürüyüşleri gibi çeşitli sporlar yapılmaktadır. Aynı zamanda kumsalın yakınında bulunan  hamağı kullanarak gün batımını izleyebilirsiniz. Şehir gürültüsünden uzak sakin bir yaşam hayal ediyorsanız buraya mutlaka gelmelisiniz. Denizi, kumsalı ve masajıyla birçok özelliği içinde barındıran bu ada gün batımının eşsiz güzelliğini gezginlere sunuyor. Ancak ada içerisinde birçok hayvanla beraber yaşamanız gerekmektedir. Özellikle kertenkele ve küçük böcekler adanın ve bungalovların uğrak yeri olmayı başarmış durumdadır. Aynı zamanda adayı çevreleyen köpekler dikkat çekmektedir. 

Adada Yeme İçme

Kampot Ve Tavşan Adası Kamboçya: Sahilde yer alan küçük evlerde kaldıktan sonra yemek olarak deniz ürünlerini tercih etmelisiniz. Hemen adanın yakınında bulunan mekanları tercih ederek taze taze kızartılan balıkları yiyebilirsiniz. Kalabalıktan uzak bir yer olan bu ada henüz turist akınına uğramamış durumdadır. Kendi halinde hoş bir günlük yaşamı bulunmaktadır. Adadan teknelerle dönülerek Kamboçya'nın merkezine gelebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal