Vancouver Gezilecek Yerler

Yaşanılacak en iyi şehirler arasında seçilmiş olan Vancouver aynı zamanda Kanada’nın en büyük 3. şehridir. İşte, Vancouver gezilecek yerler listesi...

07.07.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:40) Vancouver Gezilecek Yerler

Pasifik Okyanusunun yakınında bulunmaktadır. İçerisinde birçok farklı etnik grup bir arada yaşamaktadır. Güzellikleri ile oldukça fazla turist çeken Vancouver gezilecek yerler açısından da zenginlik arz etmektedir.

Gastown

Burası şehrin en eski yerleşim yeridir. Oldukça farklı kültürel yapıyor bir arada görmek için mükemmel bir ortamdır. İçerisinde burada bulunan müzeleri ve sanat galerilerini gezebilirsiniz.
Aynı zamanda bu Gastown bölgesinde her yıl düzenlenen bisiklet yarışı turnuvalarına katılmak için ziyaret edebilirsiniz. Bu açılan bisiklet severler için de Vancouver gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunmalı.

Chinatown

Şehrin doğusunda yer ama bu bölgede Çin tarihine ait izler görebilirsiniz. Burada her yıl renkli ve kalabalık festivaller yapılmaktadır. Eğer Vancouver tatiliniz bu festivallerin yapıldığı tarihlere denk gelirse mutlaka bu bölgeye de uğrayarak Hem Çin kültürünü görmenizi hem de eğlenmenizi tavsiye ederiz.

Stanley Park

İçerisinde deniz, orman, park ve bahçeleri buluşturan stanley Park size yeşilin ve mavinin birleşimini sunuyor. Ayrıca içerisinde birçok restoran, hediyelik eşya dükkanı gibi işletmeleri de bulabilirsiniz. Plajları ile ünlü olan bu böyle aynı zamanda içerisinde epeyce fazla sayıda bitki ve ağaç türü de barındırmaktadır. İçerisinde uzunluğu yaklaşık 76 metreye kadar varan ağaçlar bulunmaktadır. İsmini İngiliz politikacı Lord Stanley'den almıştır. Vancouver'da gezilecek yerler listenize mutlaka bu Doğa harikasına da eklemelisiniz.

Antropoloji Müzesi

Antropoloji Müzesi British Columbia Üniversitesi'nin içerisinde bulunmaktadır. Müzede ilk çağlardan günümüze kadar yaşamış olan birçok uygarlığa ait esere rastlayabilirsiniz. Müzedeki İlk Çağ'da yaşamış olan Haida kabilesine ait eserler ziyaretçiler tarafından özellikle ilgi çekmektedir. Tarihe meraklı bir insansanız bu müze kesinlikle Dünya üzerinde gezmeniz gereken müzeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. İçerisinde yaklaşık olarak 10000 tane eser bulunmaktadır. Müzeye girişler ücretlidir.

Granville Adası

Burası Vancouver'da gezilecek yerler arasında bir alışveriş bölgesi. Bu bölgede yaklaşık olarak 2500 kişi yaşamaktadır. Turizm açısından oldukça öne çıkan bir adadır.

Whistler Kayak Merkezi

Vancouver şehrinde güzel bir kış tatil yapmayı düşünüyorsanız Whistler Kayak Merkezi tam size göre bir mekan. Burada bembeyaz bir manzaranın sizi beklediğinden emin olabilirsiniz. Amerika'nın en güzel kayak merkezleri arasında yer almaktadır.

Vancouver Akvaryumu

Bu akvaryum yukarıda Vancouver'da gezilecek yerler arasında saydığımız Stanley Park içerisine yapılmıştır. İçerisinde yaklaşık 70 ne kadar su canlısını barındırmaktadır. Dünyada açılmış olan ilk akvaryumlardan bir tanesi olma özelliğine sahiptir.

Punjabi Market

Burası Kanada'da bulabileceğiniz etnik ve popüler bir pazar. Pazarda Hint kültürünün yansımaları ağırlıklı olarak görülmekte. Burada hem Hint kültürüne ait eşyaları satın alabilir hem de Hindistan mutfağının yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. 1890 yılında Hindistan'dan gelen göçler sonrasında bu etnik pazarlar kurulmaya başlanmış ve günümüzde gelenek haline gelmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal