Uruguay Ziyaret Edilecek Yerler

Güney Amerika da yer alan Uruguay gelişmiş ülke ekonomisi ve göz alıcı kumsalları ile burayı tercih edebileceğiniz tercih sebeplerinden birisi olabilir. İşte, Uruguay ziyaret edilecek yerler...

07.07.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:37) Uruguay Ziyaret Edilecek Yerler

Urugay ziyaret edilecek yerler neresidir? Nerede kalınır? Uruguay da ne yenir? Sorunuza cevabı yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Uruguay da ziyaret edilecek 5 yer;

Ciudad Vieja (Eski Şehir)

Çok eski yapıların bulunduğu bu yer de cafe ve restoranların da bulunduğu tarihi dokusu sizi ele geçirecek bir yerdir. Uruguay ziyaretiniz de burayı kesinlikle gezmelisiniz.

La Paloma

Burayı neden tercih etmelisiniz? Çünkü burada plajlarından tutun sörf yapmayı sevenler için aktivite olup gece de eğlence hayatı ile renkli olan La Paloma tercih etmeniz içi harika bir yerdir.

Özgürlük Meydanı

Özgürlük meydanı ülkenin en popüler meydanıdır. Burada birçok tarihi yapı görebilirsiniz. Bunlardan en önemlisi Barış Sütunu’dur. Restoran, cafe, konaklama ve Eğlence mekanları da bulunur. Yerli ve yabancıların uğrak yeridir.

Liman Pazarı

Yerel ürünlerin satıldığı bu yer hem tarihi dokusu ile ilgi çekiyor hem de yerel halkın sattığı ürünler, Uruguay’a geldiğiniz de buraya kesinlikle uğramalısınız.

Punta Del Este

En önemli bir liman kentidir. Kumarhane ve restoranların bulunduğu liman da gezebilir plajların da yüzebilirsiniz.

Uruguay da Nerede Kalınır?

Tercih edebileceğiniz seçeneklere göre ayrılan bölgeler de her bütçeye göre uygun otel bulunmaktadır. İster şehir merkezin de bir otel de kalmak isterseniz tarihi dokuların için de ya da oteliniz den dışarıya adım attığınız da ayaklarınızın bembeyaz kumsallara değeceği bir otel seçin, Uruguay da nere de kalınır için otel önerileri şöyledir;

Pocitos bölgesi

Sahilleri ile ünlü olan bu bölgeler kuleleri ve nehir manzarası ile güzel bir konaklama yeridir. Oda fiyatları seçeneklere göre değişmektedir.

Ciudad Vieja bölgesi

Renkli gece hayatını sevenler için bu bölgedeki otellerde konaklayabilirsiniz.

Barrio Sur bölgesi

Festivall ve karnavalların yapıldığı bu bölge bu dönemlerde fazla yoğun olmaktadır. Eğer bu etkinliklere denk gelmek istiyorsanız erken rezervasyon fırsatından yararlanabilirsiniz.

Carrasco Bölgesi

Otellerin en pahalı olduğu lüksün ön plana çıktığı bölgedir. Konforlu bir tatil isteyenler için konaklama yeri olarak seçebilirler.

Uruguay'ın En Meşhur Yemekleri

Chivito: domates, marul, mozeralla peyniri, jambon, biftek, domuz pastırması mayonezden oluşan bu yemek daha çok atıştırmalık olarak yenir ve Uruguay da çok meşhurdur.
Asado de titra: Uruguay’ın geleneksel yemeği olan kaburga, koyun eti ve bifteğin sakatatlarla pişmesi sonucun da ortaya çıkan bir yemek çeşididir.
Morcilla: Domuz sosis yemeğidir.

Urugay ziyaret edilecek yerler den konaklama yapacağınız ve birçok dünya mutfağına şahitlik edeceğiniz farlı damak lezzetleri ile ünlü olan bu yer her yıl yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Uruguay 'da keşfedilmeyi bekleyen birçok yer, yapı ve yemekler bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal