Kamerun Nereye Gidilmeli?

Kamerun'da seyahat etmek, sizi kültürünü ve sanatını besleyen mekanları koruyan tarihi yerleri gezmeye götürecek bir keşif yolculuğudur.

08.07.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:47) Kamerun Nereye Gidilmeli?

Köleler Bimbia'da satıldıktan sonra Dönüşsüz Kapıdan geçtiler. Hapishanelerinin kalıntıları ve giydikleri demir prangalar, Atlantik'e gönderildikleri bu yerde görülebilir.

Ekom-Nkam Şelaleleri

Tarzan, 1984 yapımı Greystoke filminde burayı evlerimize getirmiştir. Nkongsamba ormanlarındaki ikiz şelaleler 80 metre yüksekliktedir.

Fako Dağı

4.040 metre (13.255 fit) yükseklikte, bu aktif volkan batı ve orta Afrika'daki en yüksek zirvedir. Yıllık Kamerun Dağı Umut Yarışı'na ev sahipliği yapar.

Waza Ulusal Parkı

1934 yılında av rezervi olarak kurulan bu park, UNESCO Biyosfer Rezervi olmaya devam etti. Park, Sahel ve savana bitki örtüsü ile kaplı bir alanda filler, sırtlanlar, ceylanlar, çitalar, aslanlar ve diğer birçok hayvanı korur.

Rom Rock

Mbem'e giden yol sarp tepelerden geçer ve zaman zaman toprak kaymaları yaşanır. Vadiye bakmak korkutucu olabilir, ancak yol sıcak ve misafirperver bir topluluğa çıkar.

Kamerun Nereye Gidilmeli; Bafut Sarayı

Bafut kraliyet ailesinin evi popüler bir turistik yerdir. 1516'dan beri yıllık Abin festivaline ev sahipliği yapıyor. Saraydaki Achum tapınağı köyün manevi çekirdeğidir.

Sabga Tepesi

Sabga'nın yemyeşil tepeleri bir tırmanıcı cenneti. Mbororo Müslümanları bölgedeki ana yerleşimcilerdir. Zeina Resort dinlenmek için harika bir yerdir.

Limbe Botanik Bahçesi

Limbe Botanik Bahçesi'nde 30.000'den fazla örnek yetiştirilmektedir. Afrika'nın en eski bahçelerinden biridir ve 1892 yılında kurulmuştur.

 

Mandara Dağları

Nijerya-Kamerun sınırı boyunca uzanan en yüksek noktası Oupay Dağı'ndaki bir dizi volkanik dağdır.

Monument de la Reunification

De la Reunification Anıtı, İngiliz Güney Kamerunları ile Fransız Kamerunları arasındaki birliği anmak için inşa edilmiştir.

Bamenda El Sanatları Kooperatifi

El Sanatları Merkezi, Kuzeybatı Bölgesi'nden zanaatkârları temsil eden adil bir ticaret kolektifidir. Maskeler, müzik aletleri, çantalar, süslemeler ve ev eşyaları üretiyorlar ve sitede bir restoran da mevcut.

Foumban Sarayı

Kamerun'un en eski krallıklarından biri, Sultan'ın ve bölgenin kültürel sembollerini kutlamak için inşa edilmiş olan kültür müzesinin içinde yaşatılıyor.

Oku Gölü

Efsane, bu gölde keçi kurbanını yapılırsa, yeni Fon'a nimetlerini verdiğini söylenmektedir. Turistler için odalar ve bir şapel vardır.

Limbe Doğal Yaşam Merkezi

Bu koruma merkezi, goriller, papağanlar, babunlar, sürüngenler ve diğer birçok memeliyi avcılardan ve evcil hayvan tüccarlarından kurtarır ve iyileştirir. Halk için kapsamlı bir eğitim programı yürütürler ve avcılığı caydırmak için alternatif istihdam biçimleri öğretirler.

La Nouvelle Liberté

Douala'nın ikonik heykeli, şehrin sembolü olacağı zaman tartışmalara yol açmıştır. Hurda ve metalden yapılmış olan Rond Point Deido'daki heykel, insanların kendilerini yeniden keşfetme isteğini temsil ediyor.

Başbakan Lodge Lodge Buea

Alman sömürge yöneticilerinin ikametgâhı ve daha sonra Güney Kamerun Başbakanı'nın evi, bağımsızlık mücadelesi ile önem kazanmıştır. Güney Kamerunluların son varış noktası; bağımsızlığı için mücadele edenlerin, hükümetlerini eskiden olduğu gibi Başbakanlık Köşkü'nde kurmak istemesiyle ortaya çıkmıştır.

Kamerun’da gezilecek en iyi yerler bunlardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal