Japonya Kyoto

Birçok tarihi mekanın ve kültürel yapının birleştiği bu şehirde çeşitli tapınaklara ve içerisindeki geçmişe şahit olacaksınız. Japonya Kyoto Nijo Sarayı buranın önemli mimari yapılardan biridir.

08.07.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:44) Japonya Kyoto

Japonya Kyoto: İlk olarak generallerle beraber kullanılan saray sonrasında imparatorluğun merkezi haline gelerek geçmişten günümüze gelmiştir.  Felsefeci'nin Yolu  Kyoto' nun en görülmesi gereken yerlerinden biridir. Buranın değer kazanması geçmişe dayanmaktadır. Eskiden Kyoto'da felsefe öğretmenliği yapan birinin o dönemde geçtiği yollardan biridir. Ormanın içinden geçen sessiz sakin yol size düşünmek ve dinlenmek için birçok fırsat sunacaktır. Yol boyunca alışveriş yapabilir, yeme içme giderlerinizi çeşitli mekanlarda giderebilirsiniz.  Gümüş Köşk, şu anda Zen Tapınağı olarak kullanılan bu köşk eskiden generalin hayatının sonlarına doğru kullandığı emekliliğin sembolü olan bir yerdi. Ancak hayattan ayrılmasıyla birlikte köşk tapınak haline çevrildi. Adının Gümüş Köşk almasının sebebi ise Altın Köşk'ten etkilenmiş olmasıdır. Ancak bu tapınak gümüş malzemeyle kaplanmamıştır. Güneşin vurmasıyla beraber ortaya çıkan görüntü gümüşü andırdığı için bu adı almıştır.  Fushimi İnari Tapınağı, film sahnelerini canlandıran yapısıyla dikkat çeken bu tapınak Bir Geyşa'nın Anıları filmini hatırlayacaktır. Budist tapınakların en önemli kapılarından biri olan bu yapıların içinden koşarak giden kızın görünüşü hafızalara kazınmış durumdadır.  Gion Sokakları Japonya Kyoto'da gezerken buranın en önemli simgeleri haline gelen geyşaları görmek istiyorsanız bu caddeye gelmelisiniz. Yol boyunca çeşitli sokaklarda karşınıza çıkan geyşalarla çeşitli fotoğraflar çekilerek bir anı bırakabilirsiniz. Saf Su Tapınağı, yeşillik ve mavinin birleşimi olan bu tapınak birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ormanın iç kısmına yapılmış olan tapınak doğa ve tabiat düşkünleri için muhteşem bir manzarayı sunuyor. İçerisinden akan saf kaynak suyu sayesinde bu adı almıştır.  Kyota'ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Kyoto Kulesi ise tarihsel ve kültürel bu yerleri geniş bir açıyla görmek istiyorsanız ve yükseklik korkunuz yoksa bu kuleyi tercih edebilirsiniz. Belli bir metreye çıkılarak Kyoto manzarası sunulan yerde birçok fotoğraf çekilmektedir.

Yeme İçme Olanakları

Japonya'ya geldiğinizde açık  market havasını yaratan Nishiki Market'e uğramalısınız. İçerisinde bulunan birçok deniz hayvan sayesinde güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Aynı zamanda yol boyunca çeşitli market ve hediyelik eşyalar satan uygun dükkanlarla karşılaşabilirsiniz.  Japonya Kyoto:  En çok sevilen ve tercih edilen yiyeceklerden biri de içerisinde bıldırcın bulunan ahtapotlardır.

Önerilen Faaliyetler

Eğer Kyoto'ya geldiyseniz mutlaka hızlı trene binerek yolculuk yapmalısınız. Çeşitli mekan ve yerlerin kara yolculuğu ile görme imkanı bularak farklı bir deneyim yaşayacaksınız. Japonya Kyoto:  Aynı zamanda bisiklet kiralayıp şehrin etrafında turlar atarak hem gezebilir hem de spor yapmış olacaksınız. Meşhur lokanta ve marketlerinden alışveriş yaparak değişik yemekleri tecrübe edebilirsiniz. Taksilere binerek içerisindeki düzeni ve temizliği görebilirsiniz. Bu şehirde  gezerken bol bol fotoğraf çekmeli, farklı kültürleri incelemelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal