Sango Projesi nedir? Orta Afrika Cumhuriyeti Sango projesinin lansman tarihi belli oldu

Geçen günlerde gelen haber üzerine Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin'i resmi para birimi yaptığını açıkladı. Bunun devamında ise kripto para girişimi Sango'yu devreye sokacaklarını duyuruldu. Bunun üzerine sango projesi ve lansman tarihi belli oldu.

29.06.2022-17:02 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-17:02) Sango Projesi nedir? Orta Afrika Cumhuriyeti Sango projesinin lansman tarihi belli oldu

Orta Afrika Cumhuriyeti Başkanı Faustin- Archange Touadera, 'Sango' projesi hakkında açıklamalarda bulunurken yapılacak olan lansman için tarih verdi. Cumhurbaşkanı kendi resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. İşte, Snago projesinin detayları haberimizde yer almaktadır

''Sango'' projesi

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Başkanı Faustin- Archange Touadera kripto paranın girişimi için başlattığını duyurduğu 'Sango' projesinin 3 Temmuz da başlayacağını duyurması üzerine 27 Haziran Pazartesi günü ise Twitter irişinin başlayacağı belirlendi.

Sango projesi

Sango projesinin internet sitesinde bulunan detaylara göre yatırımcılar madencilik projelerini finanse edebilecek bunun yanı sıra ülke kaynaklarının yatırımı da gerçekleşecektir.

Uzun süredir üzerinde çalışılan lansman için ise Elektronik İşlemlerin Düzenlenmesi için bir Ulusal Ajansın ve ulusal bir dijital bankanın oluşturulmasını da gösterecek. Devlet, kripto işlemler için vergi teşvikleri getirmeyi planladığını ve üzerinde çalışmaların başlatıldığını belirtti. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal