NATO'daki zirvesi sonrası Türkiye'den flaş İsveç ve Finlandiya açıklaması: Yeniden yazacağız ve hatırlatacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'nin yeşil ışık yakması sonrasında dikkat çeken bir açıklama yaptı. 33 kişinin dosyalarının beklediğini ifade eden Bozdağ "Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız" dedi.

29.06.2022-16:54 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-16:58) NATO'daki zirvesi sonrası Türkiye'den flaş İsveç ve Finlandiya açıklaması: Yeniden yazacağız ve hatırlatacağız

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali sonrasında İsveç ve Finlandiya, NATO'ya girme kararı almıştı. Türkiye, bu iki ülkenin kararına terör örgütlerine verdikleri destek nedeniyle olumlu bakmamıştı. İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen zirve kapsamında NATO Genel Sekreteri Stoltenberg başkanlığında Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında yapılan görüşmede mutabakat sağlanmış ve Türkiye, İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yakmıştı. İki ülkeden talep edilen teröristlerin iadesi hakkında da konuşan Bakan Bozdağ, "Şimdi bu mutabakattan sonra biz de Adalet Bakanlığı olarak bunların iadesi hususunu yeniden kendilerini yazacağız ve hatırlatacağız" şeklinde konuştu.


'İade hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız'

İki ülkeden talep edilen teröristlerin iadesi hakkında da konuşan Bozdağ, şunları ifade etti. "Onlardan bu mutabakat metni çerçevesinde bu başvurularınızın gereklerini yapmalarını isteyeceğiz. Zaten başvurularımız var. Onlara ayrıca bir yazı yazarak bu sözleşme, mutabakat çerçevesinde verdikleri sözlerin gereği, hem Finlandiya da 6 PKK’lı, 6 FETÖ'cü terörist, İsveç’te ise 10 FETÖ’cü, 11 PKK'lı teröristin dosyaları, ilgili ülkelerin Adalet Bakanlıklarında bekliyor. Şimdi bu mutabakattan sonra biz de Adalet Bakanlığı olarak bunların iadesi hususunu yeniden kendilerini yazacağız ve hatırlatacağız.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Yeniden bir dosya göndermemize gerek yok. Dosyalar orada, sözlerinin gereğini yerine getirmelerini bir kez daha isteriz.' açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal