Salon Karıştı! Joe Biden- Vladimir Putin Zirvesinde Gergin Anlar

Son dakika haberine göre, tüm dünyanın merakla beklediği ABD ile Rusya liderlerinin ilk yüz yüze görüşmesi beklenmedik görüntülerle başladı, CNN muhabiri salonda gergin anların yaşandığını söyledi.

16.06.2021-18:04 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-18:19) Salon Karıştı! Joe Biden- Vladimir Putin Zirvesinde Gergin Anlar

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya lideri Vladimir Putin bugün ilk defa yüz yüze bir araya geldi, dünya basını an itibarıyla İsviçre'nin Cenevre şehrine kilitlendi. Tarihi bir araya gelmenin başında da beklenmendik olaylar yaşandı.

NATO zirvesine katılım sağlayan ABD Başkanı Joe Biden, Cenevre'ye Pazartesi öğleden sonra Air Force One uçağı ile iniş yaptı. Joe Biden, bugün yapılan zirveye de ünlü makam araçları Cadillac One'lar, nam-ı diğer Canavar'la gitti.

Rus resmi basını, Vladimir Putin'i Cenevre'ye ulaştıran uçağın Karadeniz üzerinden geçtiği gidiş yolunu paylaştı. RSD505 kodlu konu olan uçak, Karadeniz sahilindeki Rus şehri Soçi'den kalkış yaptı ve Cenevre'ye indi. Rus lider Putin dakikalar içerisinde Joe Biden'la yüz yüze görüşeceği Villa la Grange'a gitti.

Dünyanın merakla beklediği tarihi görüşme teke tek yapılmıyor. Öncelikle Vladimir Putin, Joe Biden ile Dışişleri Bakanları Sergey Lavrov ve Antony Blinken görüştü. Bu görüşme hemen hemen iki saat sürdü. Bu süreçten sonra genellikle danışmanlardan oluşan kurullar görüşme yapacak.

SALONDA KAOS ANLARI 

Randevu öncesinde açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Joe Biden'a şahsen görüşme talebi için teşekkür ederek "Uzun bir yolculuk yaptınız, çok çalıştınız. Ancak Rus-Amerikan ilişkilerinde en yüksek seviyede ele alınması gereken birçok sorun birikti. Görüşmemizin yapıcı geçeceğini umuyorum" diye konuştu.

ABD lideri Joe Biden da, "Yüz yüze görüşmek her zaman daha iyidir" dedi. CNN International'ın kıdemli Beyaz Saray muhabiri Kaitlan Collins, müzakerenin başında salonda bir kaos olduğunu bildirdi.

CNN'de yer alan habere göre, görüntü alabilmek için adeta birbirileriyle yarışa giren gazeteci ordusu kaotik görüntülere sebep oldu. CNN muhabiri Collins, tüm bu olanları böyle üst düzey bir görüşme için 'alışılmadık' ifadeleriyle tanımladı. BBC de, Rus basınının salona doluşması sebebiyle bir itiş kakış yaşandığını söyledi.

5 saat devam etmesi beklenen zirvede liderlerin beraber yemek yemesi beklenmiyor. ABD'li görevli, bu olayı "Ekmeği bölüşmek yok" ifadeleriyle değerlendirdi. Zirve bitiminde Putin ile Biden ayrı ayrı basın toplantısı gerçekleştirecek.

Joe Biden'ın Brüksel'den İsviçre'ye uçuşu esnasında Air Force 1 uçağında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan üst düzey bir Amerikalı görevli, "Bu görüşmede çok büyük dönüm noktası yaratacak bir gelişme olmasını beklemiyoruz" şeklinde konuştu. 

Vladimir Putin'in dış siyaset danışmanı Yuri Ushakov ise şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir anlaşmaya varılır mı, emin değilim."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal