Avusturya'dan Yeni Karar Çıktı! Sinovac Aşısına Karantina Kalktı!

Avusturya'da yeni bir seyahat düzenlemesi uygulamaya konuldu. Yeni karara göre Avusturya’ya girişlerde Çin'in ürettiği Sinovac aşısını yaptıran kişiler karantinadan muaf olacak.

16.06.2021-16:39 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-17:15) Avusturya'dan Yeni Karar Çıktı! Sinovac Aşısına Karantina Kalktı!

Avusturya’da bugün uygulamaya konan yeni gezi düzenlemesine göre, Türkiye’de de kullanılan koronavirüse (kovid-19) karşı üretilen Çin Sinovac aşısından 2 doz olanlar, ülkeye girişte karantinadan muaf olacak.

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde, ülkelerin tehlike düzeyine göre yapılan yeni gezi düzenlemesi paylaşıldı.

Bu paylaşıma göre içlerinde Türkiye’nin de olduğu üçüncü ülkelerden Avusturya’ya girişlerde 2 doz Sinovac aşısı olmuş şahısların karantinadan muaf olacağı açıklandı.

Avusturya’da daha öncesinde bildirilen aşı listesinde Avrupa İlaç Ajansı (EMA) aracılığıyla onay verilen BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ile Johnson and Johnson’un yanında Çin Sinopharm aşıları mevcuttu.

SİNOVAC İLE COVİSHİELD LİSTEDE MEVCUT

Yeni düzenleme sayesinde Sinovac’ın yanında Hindistan’ın ürettiği koronavirüs aşısı Covishield de listeye dahil edildi.

Diğer taraftan Başbakan Sebastian Kurz'un önceki mart ayında 1 milyon doz satın alınması için Rusya ile yoğun müzakereler yaptığı Sputnik V aşısının daha listeye eklenmemesi de ilgili topladı.

Avusturya’da son 24 saat içinde 153 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı ise 649 bin 2’ye, salgın sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı da üç artış ile 10 bin 671 oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal