Aküpresur Nedir? Nasıl Yapılır?

Alternatif tedavi yöntemlerinden biri olan ve pek bilinmeyen aküpresür özellikle ağrı azaltmak ve stresle mücadale etmek için kullanılan bir işlemdir.

31.10.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-12:09)

Baskı noktaları ile ilgili olan alternatif tıp yöntemlerinden aküpresür hakkında merak edilenleri ve nasıl yapıldığı hakkındaki soruları cevapladık.

AKUPRESÜR NEDİR?

Akupresür 5000 sene evvel geliştirilen bir Asya Bodywork Terapisi’dir. Akupresür, bedene basınç noktaları süresince parmak yerleşimi ve basıncına dayanır. Noktaların meridyen ismi verilen kanallar süresince düzenlendiğine inanılır. Bu yerlerin uyarılmasının rahatlamayı sağladığı ve kan akışını hızlandırdığına inanılıyor. Akupresürde öteki asya beden terapilerinin bedenimizin aracılığıyla yaşamsal enerjilerin akışındaki dengesizlikleri ve tıkanmaları düzelttiği düşünülür. Akupresür türlü rahatsızlıklar için kullanılır. En yaygın kullanımlarından biri, baş ağrısı, boyun ve sırt ağrısı gibi ağrıları geçirmektedir. Kişiler aynı zamanda mide bulantısı ve kusma, yorgunluk, zihinsel ve fiziksel stres, kilo verme ve hatta bağımlılık hususunda destek olmak için akupresür kullanırlar. Akupresür’ün derin gevşeme destek olduğuna inanılmaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal