Feryada Gücüm Yok Nerede Çekildi?

Feryada Gücüm Yok, 1981 yılında yapılmış uzun metrajlı bir Türk filmidir. Feryada Gücüm Yok filminin yapımcılığını Selim Soydan üstlenmiştir. Gülşah Film’den dağıtıma çıkan filmin yönetmen koltuğunda ise Şerif Gören oturdu. Aynı zamanda Şerif Gören, filmin senaristidir de.

03.07.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:27) Feryada Gücüm Yok Nerede Çekildi?

Melodrama türünde çekilen filmin süresi 82 dakikadır. Vizyona Aralık 1981 tarihinde girmiştir. Film, aynı zamanda müzikal olarak da değerlendirilmektedir.

Filmin başrollerini ünlü şarkıcı Orhan Gencebay ile Müjde Ar paylaşmaktadır.

Orhan Gencebay, filmde Orhan adlı bir arabesk sanatçısını, Müjde Ar ise sevgilisi Müge rolünü oynamaktadır.

Orhan Gencebay, gerçek adıyla Orhan Kencebay, 1960’larda popülerleşen arabesk müziğin en tanınmış temsilcilerinden bir tanesidir. Aynı zamanda 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanına da layık görülen Gencebay, halk arasında “Orhan Baba” olarak tanınmaktadır. En bilinen şarkıları “Batsın Bu Dünya”, “Bir Teselli Ver” ve “Mevsim Bahar Olunca”dır.

Müjde Ar ise, gerçek adıyla Kamile Suat Ebrem, 1980’li yıllarda filmlerde rol almaya başlayan, Türk filmlerinin unutulmaz oyuncularından biridir. En tanınmış filmleri, “İffet” ve “Fahriye Abla” olan oyuncu aynı zamanda, dijital platformlarda yayınlanan Şahsiyet dizisinde Nevra Elmas (Cansu Dere) karakterinin de annesini canlandırmıştır.

Feryada Gücüm Yok filminin oyuncu kadrosundaki diğer isimler ise, Pembe Mutlu, Nuri Alço, Mete Sezer ve Seyfettin Karadayı’dır.

Feryada Gücüm Yok Filminin Konusu Nedir?

Feryada Gücüm Yok filminde, bir şarkıcı ile iş adamı arasındaki mücadele anlatılmaktadır. Orhan, arabesk şarkıcısıdır ve bir sahil kasabasında geniş bir araziye sahiptir. Orhan’ın amacı bu araziye bir huzurevi inşa ederek insanlara yardım etmektir. İş adamı olan Oğuz ise, gazete ve sahibidir, oldukça zengin bir adamdır. Bu adamın ayrıca, toplumun yönetimini tekelleştirecek çeşitli planları vardır. Bu planlara göre, her insanın izleyeceği filmi, okuyacağı kitabı, dinleyeceği müziği Oğuz ve yanındakilerin yer aldığı iştirak belirleyecektir. Aynı zamanda bu insanların nasıl giyineceği, tarzları, düşünceleri ve yapacakları eylemler de gizlice bu kurum tarafından yönlendirilecektir.

Oğuz, Orhan’dan hem arsasını hem de kendisini istemektedir. Buna göre Orhan önce arsayı Oğuz’a satacak, ardından da bu projede yer alan bir sanatçı olarak, onların belirlediği şarkıları yazacak ve söyleyecek, onların toplumu yönlendirmesine yardımcı olacaktır.

Oğuz, araziyi turizm işletmesi yaptırmak için istemektedir. Orhan’ı ikna edemeyeceğini anlayınca kiralık bir katil tutarak onu öldürtmek ister.

Müge ise, Orhan’ın evlenme teklif edeceği kadındır. Müge aslında, yaşadığı kasabada, işçilik yaparak geçinen bir kadınken, bir gün biri tarafından içeceğine ilaç koyulması nedeniyle bayıltılıp, ardından bir sürü adamın tecavüzüne maruz kalan bir kadındır.

Bir gün bu adamlarla yüzleşip, kendinin Hatçe olduğunu söyler ve onlara meydan okur. Ardından Orhan ile birlikte kiralık katilin peşine düşerler.

Feryada Gücüm Yok Filmi Nerede Çekildi?

1981 yapımı Feryada Gücüm Yok nerede çekildi: Feryada Gücüm Yok filminin nerede çekildiğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır ancak İzmir civarında olduğu düşünülüyor.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal