Ferhunde Hanımlar Nerede Çekildi?

90’lı yılların kült dizilerinden bir tanesi haline gelen ve yayınlandığı dönemde geniş bir izleyici kitlesi kazanan Ferhunde Hanımlar dizisi, TRT İç Yapımlar ve Ankara ODA Yapım imzası taşımaktadır.

03.07.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:18) Ferhunde Hanımlar Nerede Çekildi?

Dizinin senaristleri Yeşim Olcay, Sevim Hazel Ünsaal ve Gülsüm Kaplan’dı. Yönetmenliklerini ise Tülay Ertalay, Murat Karahüseyinoğlu, Gülsen Erişdi ve Altan Yücel üstlendi.

İlk olarak, 1993 yılında TRT 1 ekranlarında “Ferhunde Hanım ve Kızları” adıyla yayınlanmaya başladı. Bu dizi aynı zamanda TRT 1 kanalında yayınlanan ilk günlük dizi olma özelliğine de sahiptir.

1995 yılında, dizi İnterstar adlı televizyon kanalına transfer oldu ve yayın hayatına Ferhunde Hanımlar olarak devam etti. Dizi, 1999 yılında final yapana kadar toplamda 1780 bölüm yayınlanan, uzun soluklu bir televizyon dizisidir.

Dizinin kalabalık oyuncu kadrosu göze çarpmaktadır. Aynı zamanda bu diziden sonra ünlenen birçok genç oyuncu da olmuştur.

Dizide, Ferhunde Hanım karakterini Beyhan Saran canlandırdı. Behzat karakterine ise Baykal Saran hayat verdi. Suzi karakteri, Yaprak Dökümü adlı dizi ile tanınan Güven Hokna tarafından canlandırıldı.

Cennet Mahallesi dizisi ile tanınan Melek Baykal Nermin, Sihirli Annem dizisi ile bilinen Şahap Sayılgan ise Bülent karakterine hayat verdi.

İpek Çeken, Nevzat karakterine, Çocuklar Duymasın dizisi ile tanınan Tamer Karadağlı ise Selçuk karakterine hayat verdi.

Dizide Şüküfe rolünde Meral Niron, Meftune rolünde Ayşe Nil Şamlıoğlu, Nejla rolünde Hatice Aslan ve Müjgan rolünde Gülşen Irmak yer aldı.

Ferhunde Hanımlar Dizisinin Konusu Nedir?

Dizi, genel ölçüde doğaçlama ilerlemektedir. Ferhunde Hanım’ın kızları, Nermin’dir. Nermin evlidir, kocası Fehmi, kızları ise Yonca’dır. Ferhunde Hanım’ın diğer kızı Nejla’dır. Nejla da evlidir ve kocası Bülent, oğulları ise Can’dır. Diğer kız kardeş Müjgan’dır. Diğer bir kız kardeş ise sivri dilli Nevzat’tır. Nevzat’ın nişanlısı ise Selçuk’tur. Ailenin dostlarından Suzi ve Meftune’dir. Deli Nermin olarak bilinen Nermin ise kocasının yaptıkları nedeniyle akıl sağlığını yitirmiş, dizinin en çok tanınan karakterlerinden bir tanesidir.

Bu şekilde bir kısmı sıralanabilecek geniş bir ailenin yaşadığı olayları odağa alan televizyon dizisi Ferhunde Hanımlar, döneminin günlük hayatının bir parçası olmuştu.

Ferhunde Hanımlar Dizisi Nerede Çekildi?

Ferhunde Hanımlar nerede çekildi: Ferhunde Hanımlar, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Kavaklıdere semtinde çekildi. Kavaklıdere, Ankara’nın en planlı ve eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir.

Dizinin yazın yayınlanan bölümleri, İzmir’in Alaçatı ilçesinde çekilmiştir. Deli Nermin’in yattığı akıl hastanesi de günümüzde Göz Hastanesi olarak kullanılmaktadır. Bu hastane, Ankara, Tunus Caddesi’ndedir.

O dönemlerde yayınlanan dizilerin genel olarak kullanıldığı mekan İstanbul idi. Ancak, çekimleri Ankara’da yapılan Ferhunde Hanımlar dizisi bu algıyı kıran ilk dizilerden bir tanesi olma özelliğine sahiptir.

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının ağırlıklı olarak yer aldığı dizi projesi, Ankara’nın dizi ve film mekanları için potansiyelini açığa çıkarmıştır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal