Ferhat ile Şirin Nerede Çekildi?

Ferhat ile Şirin, O3 Medya ve Artistanbul yapımcılığında hazırlanan ve 1 sezon, 6 bölüm boyunca Fox TV’de yayınlanan televizyon dizisidir.

03.07.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:16) Ferhat ile Şirin Nerede Çekildi?

2019 yılı içerisinde başlayıp biten dizide, halk hikayelerinin ünlü karakterlerinden Ferhat ve Şirin’in modern uyarlaması yapılmıştır.

Dizinin yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin oturdu, senaristi ise Savaş Korkmaz oldu.

Dizide, Kapalıçarşı esnaflarının önde gelen ailelerinden Karalı ailesinin temsilcisi olan Banu Karalı’yı Cansu Dere canlandırdı. Banu Karalı’nın çok bağlı olduğu kardeşi Şirin Karalı’ya Leyla Tanlar hayat verdi.

Ferhat rolünde ise Tolga Sarıtaş oynadı. Ferhat, babası ile birlikte çalıştığı ahşap atölyesinde marangozluk yapmaktaydı ve Şirin ile birbirlerine aşıklardı. Ferhat’ın babası Salim karakterini Şehsuvar Aktaş canlandırdı. Ferhat’ın annesi Şehnaz rolünde ise Emel Çölgeçen yer aldı.

Dizide, Hüsrev karakterini Ufak Tefek Cinayetler dizisi ile tanınan Yıldıray Şahinler canlandırdı. Ushan Çakır ise, Banu’nun yakın koruması olan Sadık isimli karaktere hayat verdi.

Sarp Akkaya, Ferhat’ın destekçisi olan iş adamı Cemal’i canlandırdı.

Dizi, 6. Bölümünün yayınlanmasının ardından herhangi bir açıklama yapılmadan yayından kaldırıldı.

Ferhat ile Şirin Dizisinin Konusu Nedir?

Ferhat, sıradan bir marangoz olarak devam ettiği hayatında bir gün Kapalıçarşı’daki Karalı ailesi ile ve Karalı Köşk’le tanışır. Banu, köşkün tamiri için Ferhat’ı işe alır. Ferhat’ın Banu ve Şirin ile tanışması, yeni bir aşkın başlaması ile sonuçlanır.

Bu sırada geçmişini merak eden Ferhat da bir yandan gerçek ailesini bulmak ve diğer yandan Şirin ile olan aşkı arasında kalır. Ferhat’ın geçmişini çözmek için attığı adımlar, onu Banu’ya yaklaştırmaktadır.

Bu yakınlaşma Şirin için zor günlerin habercisidir. Ferhat ise Banu’ya gerçek annesini bulma umuduyla yakınlaşmaktadır. Ancak Şirin ile gerçek annesini öğrenmek arasında ikileme düşer.

Bu sırada Şirin ile Yiğit’in evlenmesi gündeme gelir. Şirin’e aşık olan Ferhat ise bu evliliğin gerçekleşmesini engellemek ister. Bu sırada, Şirin Ferhat’ın marangoz atölyesinde bazı belgeler bulur ve bu belgelerde Ferhat’ın gerçek ailesine dair bilgiler yer almaktadır.

Daha sonra Ferhat, Hüsrev tarafından vurulur. Ferhat’ın intikam planı için ona yardımcı olacak kişi ise iş adamı Cemal olacaktır.

Ferhat ile Şirin Dizisi Nerede Çekildi?

İzleyenlerin sıkça merak ettiği konulardan bir tanesi de dizinin nerelerde çekildiği oldu. Ferhat ile Şirin nerede çekildi: Dizi, İstanbul’da farklı semtler ve mekanlarda çekildi. Dizinin çekimlerinin asıl yapıldığı semt ise İstanbul’un Beykoz semti. Beykoz Kundura Fabrikası bu semtte çekim için kullanılan yerlerden biri. Diğer bir mekan ise Fatih’teki tarihi yapı Kapalıçarşı oldu. Kapalıçarşı’da dizi için bir mücevher ve antika dükkanı kiralandı.

Dizinin en çok çekildiği mekanlardan bir tanesi olan Karalı Köşk ise, Beykoz Kundura Fabrikası’nın içerisinde bulunuyor. Bu köşk, Ferhat ile Şirin dizisi için kırmızıya boyanmıştır. Asıl adı ise Boranlar Konağıdır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal