EYT’lileri sevindirecek haber: 30 Kasım’a kadar başvuran emlak vergisinden muaf olacak

Emlak vergisinin ikinci taksitinin 30 Kasım’a kadar ödenmesi gerekiyor. Ancak EYT’liler için bu konuda bir muafiyet şansı bulunuyor. Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Erkas detayları açıkladı.

19.05.2024-17:29 - (Son Güncelleme: 19.05.2024-17:35) EYT’lileri sevindirecek haber: 30 Kasım’a kadar başvuran emlak vergisinden muaf olacak

Emlak vergisinin ikinci taksitinin 30 Kasım’a kadar ödenmesi gerekiyor. Ancak Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Erkas EYT’lilerin emlak vergisinden muaf olmaları için bir şansı olduğunu dile getirdi.

30 Kasım’a kadar başvuran yararlanacak

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Erkas, sosyal medyada yaptığı duyuruda, emeklilik mücadelesi verenlerin ev sahibi olmaları durumunda vergi avantajından faydalanabileceklerini belirtti. Erkas, 200 metrekareye kadar olan konutlar için büyükşehirlerde binde 2, diğer şehirlerde ise binde 1 oranında alınan emlak vergisinden muafiyet sağlandığını açıkladı.

EYT’lileri sevindirecek haber: 30 Kasım’a kadar başvuran emlak vergisinden muaf olacak

Emlak vergisinin yılda iki kez tahsil edildiğini hatırlatan Erkas, konut sahiplerinin bu avantajdan yararlanabilmek için 30 Kasım tarihine kadar ilgili belediyenin vergi tahakkuk servisine başvurmaları gerektiğini vurguladı. Bu düzenlemenin, emeklilerin yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal