İran’da Cumhurbaşkanını taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin de içinde bulunduğu bir helikopterin kaza yaptığı ve yere sert şekilde indiği belirtildi.

19.05.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 19.05.2024-16:56) İran’da Cumhurbaşkanını taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopterin sert bir iniş yaptığı ve bir kazaya karıştığı bildirildi. Reisi ve beraberindeki heyetin sağlık durumuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İran medyasında çelişkili bilgiler var

Haber7'de yer alan habere göre; İran Devrim Muhafızları'na bağlı Tasnim Haber Ajansı, helikopterin kaza yaptığını öne sürerken, Fars Haber Ajansı helikopterin yoğun sis nedeniyle zorunlu iniş yaptığını belirtti ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz'e devam ettiğini ifade etti. Mehr Haber Ajansı da Reisi'nin Tebriz'e ulaştığını duyurdu.

İran’da Cumhurbaşkanını taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Devlet Televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin sert bir iniş yaptığını ve olay yerine ilk yardım ekiplerinin sevk edildiğini açıkladı. Televizyon, kötü hava koşullarının yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmasını zorlaştırdığını vurguladı. Reisi'nin konvoyunda üç helikopterin bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

İran İçişleri Bakanlığı, Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin zorunlu iniş yaptığını doğruladı, ancak bölgeye henüz ulaşılamadığını belirtti. İran'ın Doğu Azerbaycan Valiliği ise kazaya ilişkin ölü veya yaralı olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi veremeyeceklerini bildirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, iki ülke sınırındaki Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmıştı. Bu sebeple Reisi, bugün Doğu Azerbaycan eyaletine gitmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal