Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? 2024 Galatasaray Fenerbahçe derbisi nereden izlenir şifresiz?

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe derbisi oynanacak. Şampiyonun belli olabileceği maçta kazanan ev sahibi olursa şampiyon olacak. Konuk ekip kazanırsa şampiyon son hafta netleşecek. Peki Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? 2024 Galatasaray Fenerbahçe derbisi nereden izlenir şifresiz? İşte soruların yanıtı...

19.05.2024-16:42 - (Son Güncelleme: 19.05.2024-16:42) Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? 2024 Galatasaray Fenerbahçe derbisi nereden izlenir şifresiz?

Milyonlarca futbol severin yüreği bu akşam Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta atacak. Şampiyonluk için büyük avantaj sahibi olan Galatasaray ile şampiyonluk için kazanmaktan başka çaresi olmayan Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Galatasaray sahasında alacağı bir beraberlikte bile şampiyonluk kupasını kazanacak. Fenerbahçe ise kalan 2 maçını kazanmasıyla beraber ezeli rakibinin puan kaybını beklemek zorunda. Peki Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? 2024 Galatasaray Fenerbahçe derbisi nereden izlenir şifresiz?

Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe 19 Mayıs 2024 Pazar günü saat 19.00’da başlayacak. Kritik mücadele Bein Sports 1’de canlı olarak ekranlara gelecek.

Galatasaray Fenerbahçe maçı hakemi kim olacak?

Galatasaray Fenerbahçe maçı hakemi Arda Kardeşler olacak. Mücadelenin VAR hakemi ise İtalya Futbol Federasyonu’ndan Fabio Maresca olacak.

Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? 2024 Galatasaray Fenerbahçe derbisi nereden izlenir şifresiz?

Galatasaray Fenerbahçe muhtemel ilk 11’ler:

Galatasaray: Muslera, Kaan Aykan, Nelsson, Davinson Sanchez, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Ferdi, Fred, Djiku, Szymanski, Mert Hakan Yandaş, Tadic, Batshuayi (Dzeko)

Şampiyonluk ihtimalleri neler?

Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Galatasaray, 24. şampiyonluğuna çok yaklaştı. Lider Galatasaray, Fenerbahçe karşısında alacağı 1 puanla şampiyonluğunu ilan edebilecek.

Ligde oynadığı 36 maçta 99 puan toplayan Galatasaray, Fenerbahçe'nin 6 puan önünde bulunuyor. Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için son iki maçını kazanması ve Galatasaray'ın son hafta TÜMOSAN Konyaspor karşısında puan kaybetmesi gerekiyor. Bu senaryoda Fenerbahçe, önce Galatasaray'ı ardından da İstanbulspor'u yenmek zorunda.

Dev derbide 400. randevu

Galatasaray ile Fenerbahçe, 17 Ocak 1909'da başlayan rekabetlerinde 400. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 399 maçta, Fenerbahçe 148 kez galip gelirken, Galatasaray 128 kez kazandı. 123 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Lig tarihinde iki takım 133 kez karşı karşıya geldi.

Bu lig maçlarının 52'sini Fenerbahçe, 37'sini ise Galatasaray kazandı, 44 maç ise berabere bitti. Fenerbahçe bu maçlarda 162 gol atarken, Galatasaray 130 gol kaydetti.

Galatasaray, bu sezon oynadığı 36 lig maçında kalesinde sadece 24 gol görerek ligin en az gol yiyen takımı oldu. Bu maçların 35'inde kaleyi Muslera korudu ve tüm goller onun oynadığı maçlarda geldi. Fenerbahçe'nin kalecisi Livakovic ise 32 maçta 28 gol yedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal