Ünlü sunucu Erkan Yolaç kimdir, hangi programlarda yer aldı?

Ünlü sunucu Erkan Yolaç, hayatını kaybetti. Tecrübeli sunucu Evet-Hayır yarışmasıyla hafızalara kazınmıştı. Peki Ünlü sunucu Erkan Yolaç kimdir, hangi programlarda yer aldı? İşte detaylar…

17.05.2024-16:34 - (Son Güncelleme: 17.05.2024-16:34) Ünlü sunucu Erkan Yolaç kimdir, hangi programlarda yer aldı?

Televizyon dünyasında tanınan simalardan birisi olan Erkan Yolaç, bir süredir Sağlık sorunları sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 89 yaşında vefat ettiği kaydedilen Yolaç, Evet-Hayır programıyla hafızalara kazınmıştı. Acı haber sonrasında Erkan Yolaç’ın hayatı ve neden hayatını kaybettiği sorusu merak edilmeye başlandı. Peki Ünlü sunucu Erkan Yolaç Kimdir, hangi programlarda yer aldı?

Erkan Yolaç neden öldü?

Televizyon dünyasının sevilen isimlerinden Erkan Yolaç, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayata veda etti.

Yolaç’ın vefatına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Solunum sıkıntısı nedeniyle hastanemize başvuran değerli televizyoncu Erkan Yolaç’ın tedavisi, multidisipliner bir yaklaşımla sürdürülmüştür. Uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastamız, maalesef 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00’de çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

Ünlü sunucu Erkan Yolaç kimdir, hangi programlarda yer aldı?

Erkan Yolaç kimdir?

1935 yılında Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde dünyaya gelen Erkan Yolaç, televizyon dünyasında büyük iz bıraktı. TRT'de 1985'ten itibaren pazar günleri yayımlanan "Stüdyo Pazar" programında "Evet-Hayır Yarışması" ile tanınan Yolaç, televizyon izleyicisinin sevgisini kazandı.

Erkan Yolaç, ortaöğrenimine İstanbul'da Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde başladı, bir yıl sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde devam etti. Babasının işi nedeniyle ailesi 1951'de Karabük'e taşınınca eğitimini yatılı olarak Kastamonu Lisesi'nde sürdürdü. Kastamonu Lisesi'nde öğrenci iken edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye anons mikrofonlarından anons yaparak ilk sunuculuk deneyimini yaşadı. Bu deneyimden sonra, belediye başkanı Osman Zeki Oktay'ın isteği üzerine belediyenin tüm anonslarını yapmaya başladı.

1959 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden iç mimar olarak mezun olan Yolaç, 1960 yılında Ankara Radyosu'nda bayram özel eğlence programı sundu. Gazinolarda Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi ünlü isimlerle çalıştı. 1962 yılında, İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yapılan "Evet-Hayır" adlı yarışmayı kendi tarzına uyarlayarak Caddebostan Gazinosu'nda sahnede uygulamaya başladı. Bu yarışmada, yarışmacılar iki dakika boyunca Yolaç'ın sorularını "evet" veya "hayır" kelimesini kullanmadan yanıtlamaya çalışırdı.

Yolaç, yıllar boyunca sahnede, radyoda ve televizyonda sunuculuk yaptı. 1964 yılında iki sinema filminde oyuncu olarak rol aldı. 1970 Türkiye Güzeli olan Asuman Tuğberk ile 1976 yılında evlendi. Erkan Yolaç, televizyon ve sahne dünyasında birçok başarılı projeye imza atarak izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal