KOSGEB Girişimcilik Belgesi nedir? KOSGEB'den Girişimcilik Belgesi nasıl alınır? KOSGEB Girişimcilik Belgesi sorgulama

KOSGEB, Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı 'nca verilen bir tür sertifikadır. Bu sertifikayı ise işini kurmuş ya da geliştirmek isteyen veya yeni bir iş kurmak isteyenler belli bir eğitim sürecinin ardından sahip olabiliyor. Peki KOSGEB girişimcilik sertifikası nedir ve ne işe yarar? KOSGEB'den girişimcilik sertifikası nasıl alınır? KOSGEB girişimcilik sertifika sorgulaması nasıl yapılır? sorularına dair merak edilenler haberimizde.

27.05.2022-22:41 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-22:41) KOSGEB Girişimcilik Belgesi nedir? KOSGEB'den Girişimcilik Belgesi nasıl alınır? KOSGEB Girişimcilik Belgesi sorgulama

KOSGEB, Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı 'nca verilen bir tür sertifikadır. Bu sertifikayı ise işini kurmuş ya da geliştirmek isteyen veya yeni bir iş kurmak isteyenler belli bir eğitim sürecinin ardından sahip olabiliyor. Son zamanların en popüler ve en fazla soru alan KOSGEB girişimcilik belgesi sayesinde geleceğe yönelik umut veren girişimciler hem çok daha kolay bir şekilde kendi iş yerlerini açıyorlar hem de ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlıyorlar.

KOSGEB girişimcilik belgesi olan kişiler, KOSGEB tarafından kendilerine sunulan birçok imkandan da faydalanma hakkına sahipler. Fakat bunun için öncelikle verilen Geleneksel Girişimcilik Eğitimleri ile İleri Girişimcilik Eğitimleri programlarını almak zorundalar. KOSGEB girişimcilik belgesi ile ilgili merak edilenler yazımızın devamında..

KOSGEB girişimcilik belgesi nedir

KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınmaktadır?

İŞKUR üzerinden başvuru yapılabilen KOSGEB girişimcilik belgesi almak için, ilk iş olarak eğitim alınmak zorunda. Verilen bu eğitimler pandemi döneminden önce yüz yüze olarak yapılıyordu ancak şimdi hem online olarak hem de yüz yüze şeklinde yapılmaktadır. Klasik eğitimler İŞKUR üzerinden yapılan başvurunun ardından kurum tarafından belirlenen lokasyonlarda yapılmaktadır. Bu lokasyonlar ise girişimci kişinin ikamet yerine veya iş yerine yakın bir yerde olan okul veya üniversitede yapılmaktadır. Online olan eğitimler için de öncelikle '' lms.kosgeb.gov.tr '' adresine girilerek burada yer alan Geleneksel Girişimcilik Eğitimleri ile İleri Girişimcilik Eğitimleri programlarından bir tanesi seçilmek zorundadır. Giriş yaparken de e - devlet kullanıcı bilgilerinin kullanılması gerekiyor.

KOSGEB girişimcilik belgesinin avantajları nedir?

KOSGEB girişimcilik belgesi, gelecek umut eden girişimci kişiler için çok fazla sayıda destek ile hibe paketlerine sahip bir programdır. Özellikle de kadın girişimcilerimiz için çokça avantajı olan bu sertifikayı almak ise çok kolay. KOSGEB bu belgeye sahip olanlar için 50.000 TL hibe ile 150.000 TL de kredi desteği veriyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise girişimci kişinin KOSGEB tarafından belirlenen sektörlerden bir tanesinde faaliyet yapıyor olması veya yapacak olmasıdır.

KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır

KOSGEB hibe desteği hangi sektörlerde geçerli?

KOSGEB hibe desteği, farklı sektör alanlarında faaliyet yapacak olan veya mevcut olarak faaliyette olan kişiler için verilir. KOSGEB hibe desteğinin en fazla verildiği iş alanları ise şu şekilde sıralanmaktadır:

* Mobilya onarımı işi

* Bilgisayar ve elektronik ev eşyası onarımı işi

* Mesleki deneyim ile beceri gerektiren, danışmanlık, tercüme ile fotoğrafçılık gibi uğraşlar

* Destek faaliyetleri adı altında kurulan iş bulma kurumları, seyahat acentesi, güvenlik ile taşıt kiralama faaliyetleri işi

* Yazılım ile web tasarımı şeklinde gelecek vaat eden meslek grupları

* Kuru temizleme hizmetleri işi

* Deri ile antika eşyalarının onarım işi

* İnşaat sektörü

* Tekstil, unlu mamül, içecek ile dokuma gibi imalat faaliyetleri işi

* Toptan ve perakende satış faaliyetleri işi

Girişimci kişi bunlar ve benzeri olan alanlarda faaliyete geçmek için bu gibi destek paketlerinden yararlanmak istiyorsa eğer hazırlamış olduğu iş planı ile KOSGEB Müdürlüğü 'ne başvuru yapması gerekiyor.

KOSGEB hibe desteği almak için hangi şartlar gerekli?

KOGEB tarafından verilen 70 saat süren eğitim alınsa bile herkes bu hibe ile desteklerden yararlanamaz. KOSGEB 'in hibe ile destekler konusunda uyguladığı birtakım şartları vardır. KOSGEB hibe destek şartları ise şu şekildedir:

* KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alınmalı

* Açılan işyeri en az 3 sene boyunca faaliyette olmalı

* Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği ( KÖİDD ) Programı 'nın bitmiş olması ve programa katıldığına dair belgenin beyan edilmesi

Yukarıda sayılan temel koşulları yerine getirenler İŞGEM üzerinde yayımlanan sektör alanlarında faaliyet yapıyor veya yapacaksa bu hibe desteğinden de yararlanma hakkına sahip olur. Bu yüzden de KOSGEB tarafından oluşturulan jüri, projeler üzerinde sıkı bir şekilde çalışarak gelecek umut eden ve ülke istihdamına katkıda bulunabilecek olan girişimci kişilere söz konusu olan bu destekten yararlanma imkanı tanır.

KOSGEB girişimcilik belgesi ne işe yarar

KOSGEB girişimcilik kursları ne kadar sürüyor?

KOSGEB girişimcilik kursları 32 saat sürer. 32 saat bitince de katılımcılar girişimcilik belgelerini almaya hak kazanırlar. Bu sertifika sayesinde de kendi iş yerinizi açabilirsiniz.

KOSGEB girişimcilik belgesi sorgulama

Sisteme girdikten sonra aşağıda yer alan adımları izlemeniz gerekiyor:

* Tamamlanmış olan sertifika e - devlet sistemine yüklenir. E - devlet sistemine girdikten sonra '' Girişimcilik Eğitim Katılım Belgesi '' şeklinde arama yaparak çıkan ekrana kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz olarak girin.

* '' Uygulamaya Git '' sekmesine tıklayarak eğitim belgenizi görüntüleyebilirsiniz.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal