Kazakistan'dan Çin Yayılmacılığına Karşı Önlem

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancı kişilere kiralanması yahut satılmasını engelleyen kanun hazırlıyor.

25.02.2021-11:32 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-11:32) Kazakistan'dan Çin Yayılmacılığına Karşı Önlem

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarım arazilerinin yabancı kişiler tarafından satın alınması ve kiralanmasının, kanun çerçevesinde yasaklanması emrini verdi.

2019’da iktidarla vatandaş arasındaki diyaloğu geliştirmek amacı ile kurulan Toplumsal Güven Ulusal Konseyi, Cumhurbaşkanı Tokayev’in başkanlığında 5'inci kez toplandı.

Tokayev, orada yaptığı konuşmada, ülkede arazilerin yabancılara satılmasına yönelik söylentilerin artık son bulması gerektiğini ifade etti.

Kazakistan topraklarının devletin sembolü olduğunu belirten Tokayev, Cumhurbaşkanlığı İdaresine, ülkede tarım arazilerinin yabancı kişiler tarafından satın alınmasını ve kiralanmasını yasaklayan kanun taslağının geliştirilmesi emrini verdi.

Tokayev, ''Halkımız için toprak konusu çok önemli. Daha önce de topraklarımızın yabancılara satılmayacağını söylemiştim. Artık bu konuda somut bir karar aldım. Ülkede tarım arazileri yabancılara ve yabancı tüzel kişilere satılmayacak ve kiraya verilmeyecek. Bu yasak yabancı hisseye sahip tüzel kişiler için de geçerli olacak'' dedi.

2016’da halkın düzenledikleri protestoların ardından ülkede tarım arazilerinin yabancı kişilere kiraya verilmesine moratoryum getirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal