CIA: Kaşıkçı Cinayetini Muhammed Bin Selman Emretti

Cemal Kaşıkçı'nın ölüm emrini Muhammed bin Selman'ın verdiği iddia edildi.

25.02.2021-11:19 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-11:19) CIA: Kaşıkçı Cinayetini Muhammed Bin Selman Emretti

Kısa zaman içinde açıklanması beklenen 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen Cemal Kaşıkçı cinayeti Amerika istihbaratı raporunda cinayeti Suudi Arabistan'ın de-facto lideri Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın talimat verdiğini ifade etti. 

Konu hakkında bilgisi olan dört yekili, raporda Veliaht Prens MBS'nin cinayeti onaylamanın beraberinde yüksek ihtimalle suikast emrini kendinin verdiğinin yazdığını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Amerika Başkanı Biden'ın ülkenin istihbaratının cinayetiyle ilgili detaylı bulgularını içeren raporu kamu erişimine sunulmadan önce yalnızca Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyledi.

Joe Biden yönetimi, Suudi Arabistan'la ilişkileri tekrardan yapılandırmaya çalışıyor. Trump hükûmeti ülkeyle ticari ilişkilerini korumaya dair zaman zaman Suudi Arabistan'ın insan hakları ihlallerini görmezden gelmişti. Joe Biden yönetimi, bu ihlallere karşı sert bir duruş sergilemeyi amaçlamış.

Washington Post'ta köşe yazarı olarak görev yapan 59 yaşındaki muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, nişanlanabilmesi için gereken belgeleri almaya gittiği İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda MBS ile bağlantısı olan devlet ajanları tarafından öldürüldü. Gazetecinin cesedi parçalandı ve hâlâ hiçbir kalıntısı bulunamadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal