Suudi Arabistan Medyasından Türkiye'ye İşgalci Suçlaması

Suudi Arabistan basınından Türkiye'ye Kıbrıs'ta 'işgalci' suçlaması İki Devletli Çözüm Çağrısı Suudi Arabistan Medyasını Rahatsız Etti

16.02.2021-10:17 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-10:17) Suudi Arabistan Medyasından Türkiye'ye İşgalci Suçlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs meselesine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Artık iki devletli çözümden başka Kıbrıs'ta çıkış yolu kalmamıştır. İster kabul edersiniz ister etmezsiniz' diye dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan ve Rum tarafının açıklamalarına Kıbrıs Türkünü yok sayan davranışlarında bir değişiklik olmadığını  söyledi.

Suudi Arabistan merkezli Arab News, Türkiye'nin Kıbrıs'ta iki devletli çözüm konusunda ısrarcı olduklarını yazdı.

TÜRKİYE'YE 'İŞGALCİ' DEMEYE KALKTILAR

Adada geçmişte Türklere yönelik katliamı görmezden gelen gazete, 'Türkiye, Kıbrıs topraklarının neredeyse yüzde 40'ını işgal etti. Türkiye, Kıbrıs'ı 'jeopolitik bir rehine' olarak tutmak istiyor' diyerek haddini aştı.  

Yapılan haberde, Türkiye'nin bölgede yükselen güç olmasından duyulan korkuyu ifade ederek şu şekilde dedi:

OSMANLI'YI YENİDEN CANLANDIRMA 

'Bu durum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırma ve Doğu Akdeniz’de deniz hakimiyeti kurma planlarına hizmet ediyor'.

'Türkiye aynı zamanda Doğu Akdeniz'de hem Kıbrıs'a hem de Yunanistan'a karşı 'agresif' taktikler uyguladı. Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içinde hidrokarbonları araştırma ve kullanma hakkına meydan okudu' ifadeleri kullanıldı. 

TÜRKİYE'NİN SINIR ÖTESİNDEKİ ASKERİ VARLIKLARI

İki devletli çözümün dışında, Ankara'nın Kapalı Maraş'ı açarak 'siyasi mesaj' gönderdiği açıklandı. Maraş'ın açılmasının Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olduğu belirtildi.

'Türkiye’nin planları burada bitmiyor' ifadelerine yer veren Suudi Arabistan merkezli gazete, Ankara'nın Kuzey Kıbrıs'ı Libya'dan Körfez'e kadar kurduğu sıralanmış ileri askeri üssün parçası olarak gördüğünü aktararak, şu şekilde dedi:

'Türkiye, Libya'da hem hava hem de deniz kuvvetleri için askeri üsler sağlamaya çalışıyor. Somali'de askeri eğitim üssü kurdu, Suriye'nin kuzeyinde bulunuyor ve ayrıca Katar'da askeri üssü var' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal