Tavuk Suyu Deyip Geçmeyin! İyi Gelmediği Hastalık Yok

Uzmanlar, tavuk suyundaki besinleri insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımını güçlendiren aminoasit bakımından çok zengin bir kaynak olduğunu, hastalıklara karşı insanı koruduğunu söylüyor. Peki tavuk suyunun yararları nelerdir? İşte cevabı...

02.11.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-10:54)

Sağlığa olan yararları antik çağlardan beri bilinen tavuk suyu çorbası, Mısır'da soğuk algınlığı tedavisi için kullanıldı, hatta ünlü bilim adamı İbn-i Sina'nın tedavi yaklaşımında yer alan bir yöntemdi.

TAVUK SUYU ÇORBASI FAYDALARI

Eklem ağrılarına birebir 

Bazı  hastalıklardan ve soğuk algınlığından korunmak için kışın sağlıklı ve kuvvetli beslenmenin ehemmiyetini vurgulayan uzman doktorlar, mineraller açısından oldukça zengin olan tavuk suyu çorbanın eklem ve kas ağrılarını hafiflettiği ve vücut kırıklığının geçmesini sağladığı şeklinde görüş birliğinde.

Aminoasit deposu 

Çok eski yıllardan beri şifa kaynağı olarak içilen tavuk suyu, vücuttaki hücrelerin büyümesi ve onarımı açısından elzem olan aminoasitleri barındırır.

Haşlanarak yenilen tavuk etlerindeki B2, B6 ve B12 vitaminleri, pişirme suyuna geçer ve bu su besin değeri bakımından zengin bir hâle geliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal