Kahvaltılık Nar Reçeli Tarifi

Kahvaltı sofralarınızda eksik olmayan bir lezzeti evde kendiniz denemek ister misiniz? Nar reçeli ile haftasonu kahvaltı keyfinizi ikiye katlayacaksınız. İşte tatlı mı tatlı nar reçeli tarifi.

02.11.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-09:46)

Kahvaltı sofralarında tatlı bir lezzeti hepimiz ararız. Tercihimizi reçelden yana kulanırsak bunun doğal ve ev yapımı olmasına dikkat ederiz. İşte evde nar reçeli yapmanın kolay noktaları.

NAR REÇELİ TARİFİ

MALZEMELER:

3,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu, 2 su bardağı ayıklanmış nar, 3 su bardağı toz şeker, 1/2 adet büyük boy limon, 1/2 tatlı kaşığı tereyağ, 1 adet çubuk tarçın.

HAZIRLANIŞI: 

Narları ortadan ikiye kesin, arkasına tahta kaşıkla vurarak ayıklayın.
İki su bardağı kadarını kenara ayırın, geri kalanının tel süzgeçle suyunu çıkarın. Süzgeçteki çekirdekleri atın.Büyük bir tencerenin içine (reçelin taşmaması için) nar suyu ve şekeri koyarak, yüksek ateşte şekeri eritin, kaynama noktasına gelmesi için bekleyin. Daha sonra orta ateşe koyun, köpürmemesi için tereyağ ilave edin, tarçın çubuğunu içine bırakın, kıvam alana dek kaynasın. Kıvam alınca, ayıklanmış narları koyun, 20 dakika daha kaynasın. 20 dakika bitince  limon suyunu koyun, 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Tarçın çubuğunu içinden alın. Sıcakken sterilize kavanoza koyarak ters çevirip soğumaya bırakın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırn.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal