Limonlu Tavuk Kanadı Tarifi

Sevdiklerinize harika bir akşam sofrası hazırlamak ister misiniz? Tavukla yapılan ve hem lezzetli hem doyurucu olan bu tarifi hemen denemek isteyeceksiniz.

22.10.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-09:13)

Güvenli bir yerden aldığınız tavukla harika bir akşam yemeği yapmaya ne dersiniz? İçine limonun da girdiği bu enfes tarifi hemen yapmak isteyeceksiniz.

LİMONLU TAVUK KANADI TARİFİ

Malzemeler; 350 gram tavuk kanadı, 1 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı margarin(eritilmiş), 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı margarin.

Yapılış aşaması; Tavuk dışında tüm marinasyon malzemelerini bir kasenin içinde karıştırın. Sonrasında tavuk kanatlarını içine ekleyerek tüm sosu yedire yedire karıştırın. Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat süre ile dinlendirin.
Orta boylarda bir tavayı ocağın üstüne alın ve margarini ekleyin. Marine olan tavuk kanatlarını iki taraflı birkaç dakika mühürleyin. Sonrasında bir fırın kabına aktarın ve 180 derecelik ısıda yaklaşık 10-15 dakika kadar üstü ve içleri güzel kıvama gelene dek pişirin ve ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal