Cildi Güzelleştiren İlginç Bilgiler

Cilt güzelliği tüm kadınların en önem verdiği şeylerin başında geliyor. Bu nedenle cildini güzelleştirmek için çeşitli yöntemler araştırıyor. Bizde sizin için cildinizi güzelleştirebileceğiniz ilginç bilgileri bir araya getirdik. İşte detaylar…

23.06.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:50) Cildi Güzelleştiren İlginç Bilgiler

TEMİZLİK: CİLDİ SERİN TUTUN

Aşırı sıcak su cildinizi kurutabilir, bu nedenle su sıcaklığına dikkat edin ve her zaman yumuşak bir cilde sahip olun. Temizleme sırasında ağır basınca gerek yoktur. Bu adım için sadece ellerinizden yardım alabilirsiniz.

 MASAJ ÜRÜNLERİNİZİ CİLDİNİZE YAVAŞ YAVAŞ UYGULAYIN

Doktorunuz temizledikten sonra nemlendirici kullanmanızı tavsiye etse de bu ürünleri tam olarak NASIL uyguladığınızı da düşünmek önemlidir. Kremi cildinizde yukarı doğru hareket ederek masaj yaparak hafifçe sürün. Bu, tüm vücut tipleri için önemlidir, çünkü bu cildinizi besleyen adımdır.

HAYAT SİZE LİMON VERDİĞİNDE, ONU YİYİN!

Narenciye atıştırmalıkları karaciğerinizi ve böbreğinizi besler, bu da cildinizin canlılığını yeniler. Hayat boyunca C vitamini tüketmek kırışıklıkları önler.

EKSTRA PARLAKLIK İÇİN EGZERSİZ YAPIN

Aerobik aktivitelerin cildinizin kalıcı sağlığı için çok önemli bir yeri vardır:

-Egzersiz, akne oluşturan bir ajan olan endorfinleri serbest bırakır.

-Ayrıca hücrelerinize daha fazla oksijen sağlayan kan akışını artırır.

-Güçlü hareket, vücudunuzun cildinizin elastikiyetini ve sıkılığını korumak için merkezi protein olan doğal kolajen üretimini güçlendirir.

-Terleme, gözeneklerinizi açar, vücuttaki toksinleri temizler (ancak bu ter bezleri çalıştıktan sonra mutlaka duş alın)

ÇİKOLATA

Artık bu kalorileri yaktığınıza göre, onları geri kazanma şansınız var! Bitter çikolata, lekeye neden olan toksinleri azaltan antioksidanlar içerir. Bir atıştırmalık sizi mutlu edebilir ve mutluluk endorfinleri hayata geçirir (yukarıdaki egzersiz örneğine göz atabilirsiniz).

ÇİKOLATA İLE ŞARAP

Sağlıklı cildi teşvik eden bir başka tedavi: bir bardak kırmızı şarap. Az miktarda tüketildiğinde, sağlık için faydası sağlar.

 MASKE BAKIMI

Gözeneklerinizi toksinlerden arındırmak, yenilemek ve sıkılaştırmak için maskeleri bir veya iki haftada bir kullanın. Bir yüz maskesi uygulamadan önce, cildi temizlemek önemlidir. Kullandığınız türe bağlı olarak maskeyi cildinizde beş ila 20 dakika bıraktığınızdan emin olun. Maskeyi ılık suyla nazikçe ve iyice çıkarın ve ardından yüzünüzü ve boynunuzu nemlendirin.

ÇAY SAATİ

Çay hem harici hem de dahili olarak uygulanabilen mistik bir cilt bakım ürünüdür. Papatya çayı içerek, cildinizin güneşin zararlı UV ışınlarına karşı doğal savunmasını destekleyen bir flavonoid (bitki pigmenti) olan quercetin'i yutuyorsunuz. Diğer çaylar bağışıklık sisteminizi güçlendirir (böylece cildinizin sağlıklı solgunluğunu azaltabilecek hastalıklara karşı korur) ve sindirime yardımcı olur (toksinleri cildinizden uzaklaştırır).

Çaydaki kafein, epidermisin altındaki kan damarlarını daraltır ve örneğin gözlerinizin altındaki torbaları azaltır. Güneş yanığı ağrısını hafifletmek için serin bir çay kompresini de deneyebilirsiniz.

GÜNEŞ KREMİ

Her dışarı çıktığınızda güneş kremi uygulayarak cilt için en kötü hasarlardan kaçının.

KURUYEMİŞ

Badem, hepsi cilt sağlığını destekleyen E Vitamini ve omega 3 gibi “iyi” yağlarla doludur. Aktif kalmanıza yardımcı olabilecek proteinle doludurlar.

 MAKYAJ KULLANIMINI AZALTIN

Artık cildinizin taze ve yenilenmiş görünmesine hazırsınız, neden örtbas edesiniz ki? Aşırı makyaj, gözeneklerinizi tıkar ve önceki bu adımda elde ettiğiniz çeşitli başarıları engeller.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal