Otuzlu Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Okul, iş, ev kısacası günlük hayatın koşuşturmacası sırasında bedenimiz gibi cildimizde yoruluyor. Ciltte meydana gelen yorgunluklar ve değişen faktörler yaş ilerledikçe ciltteki mimiklerin de zamanla daha belirgin bir hale gelmesine sebep oluyor.

22.06.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:32) Otuzlu Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Aynı zamanda hem beslen hem uyku düzeninizin de dış etmenlerle birlikte değişiklik göstermesi ve sağlıksız olması cildinizde yaşlanma etkilerini hızlandırıyor. Otuzlu yaşlara gelindiğinde yüzünüzde başlayan değişiklikleri gözlemleyeceksiniz. Bu değişiklikler genelde göz çevrenizde, alnınızda ve dudak kıvrımlarınızda ince çizgiler ile baş gösteriyor olacak.

Otuzlu yaşlarda cilt bakımı yapmak ilerleyen zamanlarda gözlemleyeceğiniz yaşlanma etkilerini de yavaşlatacaktır. Ergenlik döneminden sonraki yaşlarda eğer beden sağlığınıza ve cilt sağlığınıza dikkat etmediyseniz veya etmiyorsanız bilmeniz gereken bir konu var. O dönemlerde yapılmayan bakımlar ve sağlıksız beslenme, uyku düzeni gibi faktörler cilt kusurlarını otuzlu yaşlara gelindiğinde daha belirgin olmasına sebep olacaktır. Yaşlanmanın etkilerini azaltmak istiyorsanız otuzlu yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı merak edenlerinizin için bu yazımızda anlattık.

Yaşlanmanın Etkilerini Azaltmak İçin Ne Yapılmalı?

Otuzlu yaşlarda özellikle yaşlanma belirtilerinin etkisini azaltmak için uygulayabileceğiniz birçok yöntem var. Fakat bunun için ilk hedefiniz cildinize iyi bakmak ve sağlıklı bir cilt olmalıdır. Peki, otuz yaşında cilt bakımı nasıl olmalı?

Otuzlu Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Otuzlu yaşlara gelindiğinde cildin yaşlanma belirtilerinin yavaş yavaş başladığını göreceksiniz. Bunun sebebi 25 yaşından sonra kolajen üretiminin yavaşlaması ve buna bağlı olarak ilerleyen yaşlarda bu etkilerin daha net bir şekilde ortaya çıkmasına yol açar. Sizlerin de bu etkilere maruz kalmamak için 20’li yaşlarınızdan başlayarak cildinize yaşlanma karşıtı bakım yapmanız gerekir. Özellikle kolajen ve anti-aging takviyesi ile ilerleyen yaşlarınızda sarkma sorunuyla daha az karşılaşabilirsiniz. Otuzlu yaşlarda cilt bakımında yapılacaklar;

  • Cilt temizliği her yaşta önemlidir. Temizliği iyi yapılan bir ciltte, yaşlanma etkileri daha az görülür. Bu sebeple her yaşta yaşlanma etkilerine karşı mutlaka cildinizi temizlemeli ve aksatmamalısınız.
  • Güneşe karşı epey dikkatli olmak oldukça önemli çünkü güneş ışınları her ne kadar bronz bir tene sahip olmanızı sağlasa da çok ciddi cilt problemlerine; lekelenmelere ve hızlı yaşlanmaya sebep oluyor. Sadece yaz mevsiminde değil dört mevsim cildinizi, UV ışınlarına karşı korumalısınız. Bu yüzden mutlaka ve mutlaka güneş kremi kullanmayı unutmamalısınız.
  • Otuzlu yaşlarda cilt bakımı için bir diğer önemli faktör ise anti-aging. Otuzlu yaşlarınızda ve sonrasında cilt bakımınızda kullanacağınız ürünlerin, yaşınızla doğru orantılı olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Göz çevrenize özellikle özen göstermeyi unutmayın. Çünkü göz çevresi doğal yaşlanma belirtilerinin en hızlı ve belirgin görüldüğü bölgeler arasında yer alıyor. Bu sebepten ötürü göz çevrenize dikkat ederek belirtileri azaltmak için bu bölgeye ayrıca bakım yapmalısınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal