Yüz Şekline Göre Allık Sürme Teknikleri

Yanaklardaki sağlıklı, genç renkler ile cildinizi anında uyandırın ve geliştirin. Yüz şeklinize göre allık sürme tekniklerini sizlerle paylaşacağız ve nasıl uygulanacağınıza dair bir kılavuz oluşturacağız. İşte yüz şekline göre allık sürme teknikleri...

23.06.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:06) Yüz Şekline Göre Allık Sürme Teknikleri

1.YÜZ ŞEKLİNİZİ BELİRLEYEREK BAŞLAYIN

İlk adım, yüz şeklinizi hesaplamaktır. Oval yüzler, belirgin elmacık kemikleri ve çeneden biraz daha geniş bir alnına sahiptir. Kalp şeklinde yüzler, geniş bir alına ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir ve yüz dar bir çeneye doğru incelir. Kare yüzler, elmacık kemikleri ve çeneyle kabaca aynı genişlikte bir alına sahiptir. Yuvarlak yüzler, uzun oldukları kadar geniştir. Dikdörtgen / uzun yüzler veya bazen “dikdörtgen” denilen oval ve kare şeklindeki yüzlere benzer. Tek fark, yüzün daha uzun ve daha az geniş olmasıdır. Alnınız, yanaklarınız ve çene çizginiz hemen hemen aynı genişlikte olacaktır. Üçgen yüzler, üçgen şeklinde bir yüzünüz varsa, çeneniz dar ve sivri olacaktır yüksek elmacık kemikleriniz en önemli özelliğinizdir.

  1. ALLIK SEÇİMİNİZİ YAPIN

Allık söz konusu olduğunda, her zaman sıvı, krem ve jel formülleri seçmeniz önerilir. Pudra tozları gözeneklere, ince çizgilere ve kuru cilde yerleşebilir, bu da bir allık sürdüğünüzü açıkça gösterir. Sıvı veya jel allık ikinci bir cilt gibi temiz görünmeye devam eder. Daha kuru veya daha yıpranmış ciltler için çok uygun bir renk tonu verir. Sıvı ve krem allıkların karıştırılması çok daha kolaydır ve yanak renginize kesintisiz bir görünüm kazandırır. Hangi allık tonunu seçerseniz seçin, sonuç cildinize güzelce karışırsa daha doğal görünecektir.

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE ALLIK SÜRME TEKNİKLERİ

OVAL YÜZLER İÇİN ALLIK SÜRME TEKNİKLERİ

Allıklarınızı elmacık kemikleriniz üzerinde sürün. Elmacık kemiğinizi parmaklarınızla kolayca bulabilirsiniz elmacık kemiğinizi yükseltmeye yardımcı olmak için rengi kemiğin hemen altındaki oyuğa doğru sürmeyi deneyin.

KALP ŞEKLİNDE YÜZLER İÇİN ALLIK SÜRME TEKNİKLERİ

Yüzünüz sivri görünebileceğinden, kenarları yumuşatmamız gerekir, böylece daha oval gibi görünür. Elmacık kemiğinizin dış köşesine kulağınızdan başlayıp gözünüzün dış köşesinin altındaki bir noktada bitecek şekilde allık uygulayın. Ayrıca alnınızın genişliğini çenenizle dengelemeye yardımcı olması için parmaklarınızla alnınızın ortasına doğru bir renk ekleyin.

KARE YÜZLER İÇİN ALLIK SÜRME TEKNİKLERİ

Elmacık kemikleriniz çenenizle aynı genişliktedir, bu yüzden allıklarınızı elmacık kemiğinin biraz altına uygulamalısınız. Saç çizgisindeki allık, yüzünüzün kenarlarını yumuşatmaya yardımcı olacaktır.

YUVARLAK YÜZLER İÇİN ALLIK SÜRME TEKNİKLERİ

Işığın iyi yansıdığı ve kaçınmak istediğimiz bir yüzeyin daha yuvarlak görünmesi nedeniyle incili veya yüksek oranda yansıtıcı allık kullanmamaya çalışın. Mat allık sizin için en iyisi olacaktır. Allıklarınızı kulaktan elmacık kemiğine ve ağza doğru uygulatın. Çeneye biraz allık ekleyin ve yüzünüzün daha uzun görünmesini sağlamak için iyice karıştırın.

DİKDÖRTGEN VE UZUN YÜZLER İÇİN ALLIK UYGULAMA TEKNİKLERİ

Gözlerin dış köşelerinin altındaki elmacık kemiklerine allık sürün ve iyice dağıtın. Allığın asla burnun ucundan daha aşağıya uzanmadığından, emin olun. Bu özelliklerinizin küçültülmesine yardımcı olacaktır.

ÜÇGEN YÜZLER İÇİN ALLIK SÜRME TEKNİKLERİ

Allık elmacık kemiklerine yan V şeklinde uygulanmalıdır. Elmacık kemiklerinizden kaşınızın üzerine doğru biraz uzatın. Bu, alnınızın genişliğini yüzünüzün geri kalanıyla dengelemeye yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal