22.06.2020-17:59 (Son Güncelleme:23.04.2024-20:43)


1

Hepimiz bakımlı ve güzel bir cilde sahip olmak isteriz. Bunun için cilt temizliğimize ve cilt bakımımıza özen göstermeliyiz. Piyasada cilt bakımı için kullanılabilecek birçok kozmetik ürün bulunuyor. Fakat bu kozmetik ürünlerin ya fiyatı çok yüksek oluyor ya da kozmetik ürünlerinde kullanılan kimyasalların temiz içerikli olması başka problemlere yol açabiliyor. Cildimizin sağlıklı ve bakımlı görünmesini istiyorken farklı kimyasal içeren kozmetik ürünler nedeni ile alerjik reaksiyon gösteren cildimiz kimi zaman çok daha kötü bir hal alabiliyor ya da uzun vadede farklı problemlere neden olabiliyor. Hem uygun fiyatlı hem de temiz içerikli ürünler kullanmak istiyorsanız size bir tavsiyemiz var. Bitkisel yağlar ile cilt bakımı yaparak hem daha uygun fiyatlı hem de içeriğinin 0 doğal olduğunu bildiğiniz bir rutin oluşturabilirsiniz. Hangi yağları nasıl kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız sizin için bazı bitkisel yağlar ile cilt bakımı nasıl yapılır derlediğimiz yazımıza göz atabilirsiniz.



2

AVOKADO YAĞI

AVOKADO YAĞI

Cilt bakımında kullanılan bitkisel yağlar arasında yaşlanma karşıtı olarak en etkili yağlardan biri olan avokado yağı, içeriğindeki A, B1, B2, D ve E vitaminleri sayesinde cildi besleyerek ciltteki kolajenlerin de artmasına yardımcı olur. Nemlendirici özelliği yüksek olduğu için kuru cilt yapısına sahip kişilere de ideal bir çözüm. Ayrıca avokado yağı, egzama tedavisinde de kullanılabiliyor.



3

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Soğuk havalarda yıpranan ve kuruyan cildinizi canlandırmada hindistan cevizi yağı oldukça etkili. Hindistan cevizi yağı cildinizi besleyen ve yüzünüze canlılık kazandıran bitkisel bir yağ. Ayrıca hindistan cevizi yağı, sivilcelerinizi iyileştirme sürecinde de size yardımcı olacaktır. Duşa girmeden önce hindistan cevizi yağı ile yaklaşık 10 dakika kadar yüzünüze masaj yapabilir ve ardından duşta durulayarak kullanabilirsiniz.



4

ARGAN YAĞI

ARGAN YAĞI

Son yıllarda oldukça popüler olan argan yağı, genelde saç bakımı yapanların çok sık tercih ettiği yağlardan biri. Bitkisel yağlar ile cilt bakımı nasıl yapılır? Argan yağı cilt bakımında kullanılır mı? Argan yağı, cildin parlak görünümünü korumayı desteklerken kırışıklıkları da önleyebilme özelliğine sahip olduğu için cilt bakımında tercih edilecek yağlardan biri olabilir.



5

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Kayısı çekirdeği yağı, cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruma özelliğine sahip. Bunun yanı sıra A ve E vitaminleri açısından da zengin olan kayısı çekirdeği yağı, sivilceleri temizleme özelliğine de sahip.



6

LAVANTA YAĞI

LAVANTA YAĞI

Güneş yanıkları üzerinde olumlu sonuçlar elde edebileceğiniz lavanta yağını dudağınızda çıkan uçukların tedavisinde de kullanılan bir yağ. Cildi gençleştirir ve yüze duru bir güzellik katma özelliğine sahip lavanta yağı, ayrıca hoş kokusu ve yapısıyla sakinleştirici bir etkiye de sahip.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR