22.06.2020-15:44 (Son Güncelleme:20.04.2024-06:47)


1

Baldırları eritme özellikle yaz ayları yaklaşmaya başladığı zaman kadınların en çok merak ettiği konu olmaktadır. Düzensiz, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam sonucunda baldır bölgesinde yağlanma meydana gelebiliyor ve bu yağlanma sonucunda vücudun alt bölgesinde hoş olmayan deformasyonlar oluşabiliyor. Bu nedenle baldır eritme konusunda yapılabilecekler büyük bir merak konusudur. Beslenme düzeninin değişmesi ve egzersiz desteği ile zayıflama süreci hızla başlayabilir.



2

Baldır Eritme İçin Kardiyo Desteği

Baldır Eritme İçin Kardiyo Desteği

Baldırları eritme konusunda kardiyo ilk yardıma koşan egzersiz türleri arasında yer alıyor. Eğer ağırlık kaldırma gibi kuvvet egzersizleri ile aranız kötüyse, kardiyo en büyük yardımcınız olacaktır. Kardiyo, genel olarak yağ yakımını hızlandırır. Bu da kilo alınmasını engellediği gibi aynı zamanda da vücutta yer alan yağların uzaklaşmasını sağlar. Kişinin sağlığını koruması için de iyi bir alternatif olan kardiyo, koşu, bisiklet ve eliptik bisiklet gibi kondisyon aletleri ile uygulanıyor. Eğer kardiyonun yanına ağırlık egzersizleri de eklenirse baldır eritme konusunda hızla sonuç elde edilebilir.



3

Kuvvet Egzersizi Desteği

Kuvvet Egzersizi Desteği

Kuvvet egzersizi, baldır kalınlığı söz konusu olduğu zaman en kesin sonucu veren egzersiz türleri arasında yer alıyor. Kuvvet egzersizinde yüksek ağırlıklardan kesinlikle kaçınılmalıdır. Yüksek ağırlıklar kaslarda daha fazla şişme meydana getirir. Bu da baldırların daha da genişlemesine neden olur. Bu durum göz önüne alınarak yapılan hafif ve sürekli kuvvet egzersizi sonucunda kısa süre içerisinde baldırlarda gözle görülür bir erime meydana gelecektir.



4

Esneme Hareketleri ile Baldır Eritme

Esneme Hareketleri ile Baldır Eritme

Egzersiz söz konusu olduğu zaman esneme hareketleri son derece önemli bir aşama olmaktadır. Bu durum herkes tarafından bilinse de esneme kısmı çoğu insan tarafından atlanmaktadır. Halbuki esneme hareketleri ile vücut yapılacak olan egzersiz her neyi amaçlıyorsa, o duruma hazırlık aşamasına daha rahat gelmektedir. Zaten esnemiş ve ısınmış olan vücut, egzersiz esnasında istenilen sonucu daha rahat sunabilir. Bu nedenle söz konusu baldır eritme olduğunda da esneme hareketleri asla göz ardı edilmemeli ve muhakkak yapılmalıdır. Düzenli uygulandığı takdirde esneme hareketleri ile baldır bölgesinde muntazam bir duruş oluşacaktır.



5

Doğru Beslenme Ritüeli Oluşturma

Doğru Beslenme Ritüeli Oluşturma

Baldırları eritme durumu söz konusu olduğu zaman egzersiz elbette ki gerekli bir durumdur, fakat asla tek başına yeterli olmamaktadır. Egzersiz yapıldığı halde aşırı ve sağlıksız yemek tüketimi yapıldığı zaman yapılmış olunan bütün egzersizler çöpe atılmış olacaktır. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya gelmemek ve her şeye sil baştan başlamamak için doğru beslenme ritüeli oluşturmak şart! Doğru beslenmede dikkat edilmesi gerekenler öncelikle bol su tüketimi olmaktadır. Her gün bol bol su içilmeli ve beslenme esnasında sebze ve protein kaynaklı tüketim yapmaya özen gösterilmelidir. Tabii ki karbonhidrat tüketimi de yapılmalıdır, fakat vücuda alınacak olan karbonhidratların sağlıklı olmasına dikkat edilmesi süreci daha hızlı ve doğru sonuçlar ile sonlandırmaya yardım edecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR