Çamaşırlarınızı Evin İçinde Kurutmayın

Gözle görülmeyen ev tozu akarları ve mikroplar, nemli yerde üreyip çoğalarak alerjilere neden oluyor. Kadınların evin içinde çamaşır kurutması da nemi odaya hapsederek bu bakterilerin artmasını sağlıyor. Peki ne yapmak gerekiyor gelin birlikte öğrenelim.

18.07.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-13:37) Çamaşırlarınızı Evin İçinde Kurutmayın

Uzmanlar alerjenlerin, başta astım olmak üzere alerjik hastalıklara zemin hazırladığını ve çok uzun süre çocukları rahatsız edebildiğini söylüyor.

ALERJENLERE DİKKAT  

Uzmanlar bunların en önemlisi ev içindeki nemi ve ısıyı azaltmak, evi havalandırmak olduğunun altını çiziyor. Halı, yatak çarşafı gibi ev tozu akarlarının yoğun olduğu bölgelerde mücadeleyi artırmak gerekiyor. Giysiler ve çarşaflar 55 derece ve üzerinde yıkanmalı diyorlar. Yapılan alerji testlerinde ev tozu akarlarına alerjisi olan çocukların veya insanların evlerinde mümkünse halı kullanılmamalı.

EVİNİZİ BOL BOL HAVALANDIRIN

Bunun dışında nem oldukça önemli. Kesinlikle ev içerisinde buhar yapılmamalı, çamaşır kurutulmamalı. Çamaşır kurutma mutlaka farklı bir odada,hatta  mümkünse dış ortamda olmalı. Evlerin havalandırması iyi olmalı. Kış aylarında bile belki arada birhavalandırmanın yararı olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal