Çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Çamaşır makinelerinizin iç kısımlarını temizlemek için makineyi doğru yöntemlerle içi boş bir durumda çalıştırmanız gerekmektedir. Peki, çamaşır makinesinin içi nasıl temizlenmeli? Detaylar haberimizde...

19.04.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-15:20)

Çamaşır makinelerinizin iç kısımlarını temizlemek için makineyi doğru yöntemlerle içi boş bir durumda çalıştırmanız gerekmektedir. Uygulayabileceğiniz doğru adımlar ve evde kolayca ulaşılabilir temizlik malzemeleriyle yıllardır kullandığınız çamaşır makinenizi pırıl pırıl bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bunun ihtiyacınız olan tek şey sirke. Peki, çamaşır makinesinin içi nasıl temizlenmeli?

DOĞAL YÖNTEM SİRKE

Uzmanlar çamaşır makinesi temizliğini ayda bir olarak uygun görse de kullanmak istediğiniz temizlik yöntemine ve etkisine göre bu periyodu 6 aya uzatabilirsiniz. Her zaman seçiminizi doğal temizlik malzemelerinden yana kullanarak makinenize zarar vermekten kurtulabilirsiniz. Sirke, sağlıklı ve doğal bir temizlik malzemesidir. Yoğun miktarda asetik asit içeren sirke, bu sebeple güvenli bir şekilde yerlerin silinmesinde ve mutfak temizliğinde kullanılmakta. Çamaşır makinenize zarar vermeyecek doğal malzemeleri kullanmanız oldukça önemli. Sirke aynı zamanda ekonomik olarak da uygun bir yöntemdir.


Çamaşır makinesinin borularını temizlemek için etkili bir yöntem arıyorsanız bu formülü uygulayın. 200 ml beyaz sirkeyi deterjan bölmesine koyarak makineyi bir kez boş çalıştırın yıkama modunun sıcak su kullandığından emin olun. Yaklaşık 1 saat kadar sıcak su ve sirke makinenizi etkili bir biçimde temizlemek için yeterlidir. Aynı zamanda bu yöntem bakterilere karşı da bir koruma sağlayarak oldukça hijyenik bir iç yüzey elde etmenize olanak sağlar. Makinenin içine yerleşen kötü kokular için de sirke birebirdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal