Çamaşır makinesine karabiber atınca ne olur?

Kıyafetlerinizin renklerini canlı tutmak için pek çok kimyasal yöntem vardır. Ancak kullandığınız kimyasallar kıyafetlerinize zarar vererek solmasına sebep olabilir. İşte pratik bir yöntem...

11.12.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 21.06.2023-17:03)

Kıyafetlerinizin renklerini yeni gibi canlı tutmak için pek çok kimyasal yöntem vardır. Fakat kullandığınız kimyasallar kıyafetlerinize zarar vererek solmasına yol açabilir. Doğal yöntemlerle bunu önlemek mümkün. Peki, çamaşır makinesine karabiber atarsanız ne olur?

Karabiberi eğer çamaşır makinesine atarsanız yaşadığınız kıyafetlerin solma sorununu çözebilirsiniz. İşte tarifi…

Kulağa çok ilginç gelebilir ancak yemeklerde baharat olarak kullandığımız karabiberin çamaşırlar üzerinde de faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Karabiberin sağlığımız üzerinde çok etkili olduğunu biliyoruz ancak çamaşır makinesinde kullanıldığını hiç duymadık diyenlerdenseniz bu haber tam size göre! Giysileri yıkamadan önce çamaşır makinesine atacağınız karabiber inanılmaz mucizeler sunuyor. 

Çamaaşırların rengini korur

Çamaşırlarınızın renginin solmaması için farklı çeşitlerde deterjanlar kullanmanıza gerek kalmadan, hemen hemen bütün mutfaklarda yer alan karabiber yardımınıza koşar. 


Karabiber, hafif bir zımpara kağıdı gibi çalışır ve kıyafetlerinizdeki kalıntıları temizler, çamaşırlarda koruyucu bir etki yapar. Çamaşırları yıkamadan evvel, çamaşır makinesine 1 çay kaşığı da karabiber atın. Düşük ısıda makineyi çalıştırın ve karabiberin işini yapmasını bekleyin!

Karabiber, kıyafetleriniz üzerinde adeta bir koruyucu kalkan oluşturur. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, makine sıcaklığını mümkün olduğunda düşük ayarlamaktır.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal