Camgüzeli Bakımının Püf Noktaları

Camgüzeli çiçeğinin bakımı ile ilgili önemli bilgileri bir araya getirdik. Camgüzeli çiçeği güneşi sever mi, nasıl sulanır? Camgüzeli bakımının püf noktaları nelerdir. İşte tüm detaylar...

07.01.2022-13:17 - (Son Güncelleme: 07.01.2022-13:17)

Camgüzeli çiçeğinin doğada pek çok çeşidi vardır. Ev, ofis ve işyerleri gibi yaşam alanlarında sıklıkla görülen bir bitkidir. Uzun ömürlü ve dayanıklı olan camgüzelinin bakımı ile ilgili önemli bilgileri bir araya getirdik.

- Aydınlık yerleri seven camgüzeli gün ışığını iyi bir şekilde almalıdır, az ışık aldığı zaman yapraklarında solma ve kararma ortaya çıkar. 

- Camgüzeli çiçeği; yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere üstten sulanmalıdır. Suyun toprağın her alanına ulaşması gerekmektedir. Sulamada en önemli noktalardan biri, su kabı ölçeği hep aynı olmalıdır.


- Camgüzelinin toprağı kurudukça su verilmeli, toprağa parmağınızı batırarak kuru ya da ıslak olduğunu anlayabilirsiniz. 

- Camgüzeli çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Örneğin; kapı ağzı ve pencere gibi alanlara konulmamalıdır. 

- Camgüzeli çiçeğinin toprak değişimi 2 yılda bir kere sıcak ayların başlangıcı olan nisan ayında yapılmalıdır. Camgüzeli için humuslu ve lifli toprak seçimi oldukça faydalıdır.

- Camgüzeli çiçeğinin çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemi ile olur. Bitki köklerinden ayrılarak ufak bir saksıya dikilir ardından da sulama ve bakımına devam edilir.

CAMGÜZELİ NASIL CANLANDIRILIR?

Camgüzeli çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solduktan sonra bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilmeli ve budanmalıdır. Kesilen bölgenin içine hava akımının girmesini önlemek için üzeri kapatılmalıdır. Bunun için, soğuk silikon, mum veya yakıcı olmayan yapışkanlar kullanabilirler.  


CAMGÜZELİ ÇİÇEĞİNE NE ZARAR VERİR?

- Camgüzeli çiçeğinin aşırı derecede sulanması bitkinize zarar vermektedir.

- Camgüzeli saksı deliklerinin kapalı olması ve suyun deliklerden tabağına çıkmaması solmalara neden olmaktadır.

- Hastalanmış bir bitkinin diğer bitkilere yakın olması da oldukça zararlı bir durumdur.

- Çiçek toprağının kalitesiz olması ya da vitaminin yetersiz kalması çiçeğinizin ömrünü kısalmasına yol açar.

- Camgüzelinin yapraklarında meydana gelen hastalıklar ve mantarlar sinek, solucan ya da yapışkan gibi pamuksu hastalıklar bitkiye zarar vermektedir.

CAMGÜZELİ ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR?

Camgüzeli çiçeği 'sabırsızlık' anlamını taşımaktadır. Bir kişiye camgüzelini hediye etmek; ''Seni görmek için sabırsızlanıyorum'' mesajını vermektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal