Menekşe Bakımı İçin Tavsiyeler

Evlerin olmazsa olmazı, renkleriyle ahenk yaratan Menekşe... Bakımı kolay gibi gözükse de menekşenin sağlıklı büyümesi için bakımına pek dikkat edilmesi gerekmektedir. İşte püf noktaları ile menekşe bakımı…

21.01.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-17:17)

Evlerin olmazsa olmazı, renkleriyle ahenk yaratan Menekşe... Bakımı kolay gibi gözükse de menekşenin sağlıklı büyümesi için bakımına pek dikkat edilmesi gerekmektedir. Menekşe bakımı nasıl olur? Menekşe çiçeği nasıl sulanır? İşte püf noktaları ile menekşe bakımı

Menekşenin sahip olduğu kökler uzun değildir. Bundan dolayı derin saksılar asla tercih edilmemelidir. Menekşenizi içerisine yerleştirmek için yayvan ve geniş yapıdaki saksıları tercih etmelisiniz. Menekşenizin çürümemesi için saksınızın altında drenaj deliği bulundurmanız çok önemlidir.

Menekşe toprağı hafif olmalı, nem tutmamalı. Bu yüzden bahçe toprağı kullanmamaya önem gösterin. Menekşeleriniz için torflu toprak hazırlamalısınız. 

Menekşelerin güneş sevgisi karıştırılmamalıdır. Evet, menekşeler aydınlık ortamları severler fakat dik gelen güneş ışınlarına dikkat etmek gerekiyor. Menekşelerin bulunduğu ortamın sıcaklık durumuna dikkat etmek gerekiyor. 5 derecenin altı ve 27 derecenin üstü sıcaklıklarda menekşelerin gelişimi zarar verir.

MENEKŞE ÇİÇEĞİ NASIL SULANMALI?


Menekşe çiçeğinin sulaması için saksının alt kısmının delikli olması gerekmektedir. Menekşeyi sağlıklı bir şekilde sulamak için altlığa bol bol su konularak, 15 dakika sonra toprak çektikten hemen sonra kalan su dökülmelidir. Menekşe çiçeğinin direkt toprağına su vermek önemli bir noktadır.

Menekşe çiçeği; yaz aylarında haftada 2 defa, kış aylarında ise 1 defa sulanmalıdır. Çok fazla sulamak veya az sulamak da menekşe bitkisinin zararınadır. Menekşe sulamanın püf noktalarından biri de her defasında aynı oranda su vermektir.

ÇİÇEKLERE ASPİRİN VERİLİR Mİ?

Yapılan araştırmalara göre aspirinin bitkiler üzerinde olumlu etkileri mevcuttur. Bundan dolayı pek çok kişi, bitkileri ve çiçekleri için aspirin kullanmaktadır.

Peki, aspirin bitkilere nasıl uygulanır? 

- İlk olarak 1 litre suyun içerisinde çeyrek aspirini eritin. Hazırladığınız suyu boş bir sprey şişeye koyun bu karışımı 15 günde bir defa bitkilerinizin yapraklarına sıkarak uygulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal