Tül Perde Nasıl Ütülenir?

Tül perdeler, hassas bir yapıda oldukları için ütüleme işlemi yapılırken yanma ve kırışma riski ortaya çıkabilir. Tül perde ütülemenin pratik ve güvenli yollarını derledik. İşte detaylar…

03.01.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 03.01.2022-11:28) Tül Perde Nasıl Ütülenir?

Birden fazla çeşidi olan tül perdeler, diğer perde türlerine nazaran daha hassas bir yapıdadırlar. Ütüleme işlemi gibi, yanma riskinin oldukça yüksek olduğu işlemlerde perdeniz zarar görmesin diye sizin için püf noktaları bir araya getirdik. 

Uygulayacağınız bu yöntemler ile hem perdelerinizdeki kırışıklardan kolay bir yöntem ile kurtulmuş olacaksınız hem de perdelerinizin zarar görmesini önleyerek uzun bir kullanım sağlayacaksınız.

PRATİK BİR ŞEKİLDE PERDE ÜTÜLEME YÖNTEMLERİ

- Pratik bir ütüleme için ilk olarak yıkanma aşamasına özen göstermelisiniz. Tül perdelerinizi mutlaka hassas ayarda yıkamalısınız. Tülleri makineden çıkardıktan sonra yavaş hareketler ile gerip ardından da çırpın. Bu sayede daha az kırışıklık meydana gelecektir ve ütüleme çok daha kolaylaşacaktır.

- Eğer tülleri eliniz ile yıkamayı tercih ediyorsanız yıkama işlemini soğuk su ile yapmanız tüllerinize parlaklık kazandıracaktır. Yıkama bittikten sonra ise perdeleri eliniz ile sıkmak yerine serbest kurumaya bırakınız.

- Ütü yaparken ütüyü en hassas ayara getirip tülleri ütülerseniz hem yanma hem de tüle herhangi bir zarar verme riskini en aza indirebilirsiniz.


- Perde ütülerken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de perdenin ütüleneceği zemindir. Perdeyi ütü masasının üzerinde ya da düzgün bir zeminde ütülemek de oldukça önemlidir. Kırışıklıkların daha kolay bir şekilde açılmasını istiyorsanız mutlaka düz bir zemin tercih etmelisiniz.

- Perde ütüleme yöntemlerinden biri de perdeyi yatak olarak değil dikey olarak ütülemektir. Bu yöntem hem kolaylık hem de vakitten tasarruf sağlamaktadır. 

- Kalın tüllü perdelerdeki kırışıklıkları gidermek istiyorsanız ütüyü perdenin üzerinden yukarıdan aşağı buhar ve ısı verip yapabilirsiniz. Ütüyü çok fazla perdenin üzerinde tutmamaya özen gösterin.

- Kalın tüllü perdelerde uygulanan yöntemlerden biri de elektrik süpürgesi ile kırışıkları gidermektedir. Bunun için ise yapmanız gereken şey perdeyi çekiştirmeden yavaş hareketler ile elektrik süpürgesini kırışıklıkların üzerine tutmaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal