Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Evde tül perde temizliği gözünüzü korkutmasın. Sizin için perdelerinizi kar beyazı yapacak 5 yöntemi derledik. İşte tül perde temizlemek için yapmanız gerekenler…

23.11.2021-11:59 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-18:47) Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Evde tül perde temizliği gözünüzü korkutmasın. Sizin için perdelerinizi kar beyazı yapacak 5 yöntemi derledik. İşte tül perde temizlemek için yapmanız gerekenler…

TÜL PERDE BEYAZLATMANIN EN ETKİLİ 5 YOLU 

Bulaşık tableti: Bulaşık tabletlerini tülleri beyazlatmak için de kullanabilirsiniz. İlk olarak tül perdelerinizi yıkamak için hazırlayın ardından da kullandığınız özel bir deterjan var ise deterjan bölmesine deterjanı koyun.

Herhangi bir bulaşık tabletini, tüllerin üzerine bırakarak perdeler için önerilen yıkama programında makinenizi çalıştırın. Eğer çamaşır makinesinin perde yıkama programı bulunmuyor ise 30 derecede yıkama moduna alıp tül perdelerin beyazlamasını sağlayın. Yıkama işlemi gerçekleştikten sonra tüllerinizi nemli bir şekilde asabilirsiniz.

Toz şeker:Toz şekerin, tüllerde meydana gelen kirli görünümü yok ettiğine şahit olunca bu değişime şaşıracaksınız. Tül perdeleri toz şeker kullanıp temizlemek için makinenin içine tülleri yerleştirip çamaşır deterjanını, deterjan bölmesine koyun. Perdelerin üzerine 1 fincan toz şekeri koyun 30 derece düşük yıkama modunu ayarlayın. Şeker, yüksek sıcaklık ve buharın etkisi ile eriyerek hem tül perdeleri beyazlatacak hem de perdelerin üzerine sinmiş kötü kokuyu ortadan kaldıracaktır.


Beyaz sirke: Beyaz sirke, lekeleri kısa sürede temizleyen bir malzemedir özellikle de tül perdenin olduğu odada sigara içilmişse veya mutfaktaki kokular sinmiş ise beyaz sirke bu durumu anında çözecektir.

Deterjan bölmesine eklediğiniz toz deterjan üzerine beyaz sirke döküp 30 derece yıkama moduna alın ve tüllerin temizlenmesine şahit olun. Beyaz sirkenin sayesinde yıpranmış ve kirlenmiş tülleriniz eskiye nazaran daha beyaz bir duruma gelecektir.

Karbonat: Karbonatın lekeleri ve kokuları giderme özelliği tül perdeleriniz için mükemmel bir çözümdür. Tül perdelerinizi makine koyarak üzerine 2 paket karbonat ekleyin ardından deterjanı ekleyin ve 30 derecede yıkayın.

Kaya tuzu: Kaya tuzunun lekeleri ve kirleri çözme gücünü tül perdelerinizde kullanabilirsiniz. Fakat bu yöntemi yıkama aşamasında denemeniz uygun olmaz. Geniş bir leğen veya küvet içinde perdelerinizi kaya tuzunda bekletin. Tül perdelerinizi suya bastırma yöntemi ile beyazlatabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tüllerin bekleyeceği suyun içine 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu ilave etmek. Bir gece öncesinden perdelerinizi kaya tuzlu suda bekletin ertesi gün ise 30 derece programda yıkayabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal