Tavada Hatay Usulü Künefe Nasıl Yapılır?

Künefeyi evde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tava yardımı ile yapacağınız künefe ile damakları şenlendirebilirsiniz. Peki, tavada Hatay usulü künefe nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

22.11.2021-16:16 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-17:43)

Hatay ile özdeşleşen künefe, tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde meşhur bir tatlıdır. Künefeyi evde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tava yardımı ile yapacağınız künefe ile damakları şenlendirebilirsiniz. Peki, tavada Hatay usulü künefe nasıl yapılır? 

TAVADA HATAY USULÜ KÜNEFE

Tavada Hatay usulü künefe için gerekli olan malzemeler:

- 250 gr kadayıf

- 250 gr mozzarella peyniri

- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Tavaya sürmek için;

- 50 gr tereyağı

- 1 yemek kaşığı pekmez

Şerbeti için;

- 2 su bardağı su 

- 1,5 su bardağı toz şeker

- 1 çay kaşığı limon suyu

TAVADA HATAY USULÜ KÜNEFE NASIL HAZIRLANIR?


Tavada Hatay usulü künefe hazırlamak için; ilk olarak künefenin şerbetini hazırlayın. Bunun için de uygun bir tencereye eklediğiniz şekerin üzerine suyu ekleyip karıştırın ve şerbeti kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 5 dakika daha kaynatarak soğumaya bırakın. Peyniri dilimleyin. Kadayıfları bir kapta eliniz ile parçalayın ardından da kadayıfların üzerine erittiğiniz tereyağını dökün ve her yerine gelmesini sağlayın.

Tavaya sürmek için bir kasede tereyağı ve pekmezi güzelce karıştırın yarısını da tavaya sürün. Tereyağlı kadayıfın yarısını tavaya bastırıp yerleştirin. Dilimlediğiniz peynirleri yerleştirin. Kalan kadayıfı da peynirlerin üzerine bastırıp yerleştirin. Hazırladığınız tavayı ocağa alın ve kısık ateşte güzelce kızarana kadar pişmeye bırakın. Kızaran künefeyi kapak yardımı ile ters çevirin. Tavaya tekrar kalan pekmezli yağdan sürüp künefeyi yerleştirin. İki yüzeyi de kızaran künefeyi ocaktan alın ve soğuyan şerbeti gezdirip dökün.

KÜNEFE HANGİ PEYNİRLE YAPILIR?


Künefe yaparken mutlaka tuzsuz peynirler tercih edilmelidir. En kolay bulunanlar ise dil peyniri ve lor peyniridir. Künefe için kullanabileceğiniz peynirler şunlardır: Urfa peyniri, Antep peyniri, Hatay peyniri ve lor peyniri.

KÜNEFENİN YANINDA NE İYİ GİDER?

Künefe yerken yanında su ya da süt tavsiye edilmektedir bunun nedeni de süt tatlıdaki yüksek şekerin yakıcılığını alır ve sıcak havalarda tüketilen künefenin verdiği harareti almaktadır. Bundan dolayı künefeyi yerken yanında süt de tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal