Alerjik Nezle Belirtileri Nelerdir? Alerjik Nezle ile Grip Arasındaki Farklar

Bahar geçiyor da olsa alerjik belirtileri bazı kişilerde hala mevcut. Mevsim geçişlerinde kendini gösteren burun akıntısı , göz yanması gibi belirtiler grip gibi görünse de aslında alerjik nezle buna neden olmaktadır. Peki alerjik nezlenin belirtileri nelerdir gelin birlikte bakalım.

30.05.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-13:25)

Alerjik nezlenin sıkça görüldüğü bahar ve erken yaz mevsimlerinde bazıları bu belirtileri grip ve soğuk algınlığı ile karıştırabiliyor. Eğer sizin de burun tıkanıklığı, burun akıntısı, defalarca hapşırma atakları, burunda ve damakta kaşıntı, gözlerde sulanma ve kızarıklık gibi şikâyetleriniz varsa alerjik nezle olabilir. 

ALERJİK NEZLE BELİRTİLERİ  

Benzer belirtiler nezle, grip ve sinüzit gibi diğer burun ve sinüs enfeksiyonlarında da kendini göstereceğinden hastalar tarafından ’ sık grip geçirme’ şeklinde yorumlanabilir.

Belli mevsimlerde ve fiziksel ortamlarda tekrarlaması, ateş ve halsizlik gibi hastalık belirtilerinin olmaması enfeksiyon hastalıklarından ayırt edici bir özleliktir.

Alerjik nezle burun mukozasının ödemi ve burun etlerinin (konka) hacimce büyümesine sebep olarak burun tıkanıklığı yapar. Hayat kalitenizi negatif etkilemekle kalmaz, sinüzit, orta kulak enfeksiyonu, farenjit ve larenjit gibi üst solunum yolu hastalıklarının da daha sık geçirilmesine sebep olabilir.

 Çocuklarda geniz eti büyümesi (adenoid hipertrofi) ve  orta kulakta kronik iltihap ve sıvı birikimi yetişkinlerde kulak tıkanıklığı ile giden östaki kanalı problemleri (östaki disfonksiyonu) ve burun polipleri (nazal polipler) gibi problemler de son zamanlarda alerjik nezle ile ilişkili görülmektedir.  

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal