Her Mevsimin Hastalığı Grip! Yakalanmamak İçin Kelle Paça İçin!

Grip her mevsimde farklı belirtilerle kendini gösteren bir hastalık. Gribe yakalanmamak için alınacak önlemler ise oldukça basit. Düzenli olarak yapmanız durumunda siz de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, gripten korunabilirisiniz.

21.05.2019-13:47 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-13:35)

Dış etkenlerin yanı sıra vücudu içten de korumak gerekliliği bu hastalık da kendini bariz gösteriyor. Yediğimiz içtiğimiz herşeyin bizi gripten korumasına özen göstermeliyiz. Peki grip olmamak için neler yapmlıyız? İşte cevabı.

AYAK PAÇA ÇORBASI İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN  

Dr. Fatih Öner Kaya,grip salgınından korunmak için, “Eğer iş ya da günlük hayat gereği sıklıkla el sıkışmanız gerekiyorsa dezenfektan olarak kullacağınız kolonyanız mutlaka yanınızda olmalı. Haftada en az iki kez ayak parça çorbası içmeyi ihmal etmeyin. Bu çorbanın içindeki kollajen dokunun varlığı gribe karşı koruyucu etki oluşturabilir” dedi.

YANINIZDA KOLONYA BULUNDURUN  

Kimse ile el sıkışmayın. El sıkışma ve öpüşmeden olabildiğince uzak durun. Özellikle de doktor, hemşire gibi sağlık personeli ile tokalaşmamaya dikkat edin. Eğer iş yaşamınız ya da sosyal hayatınız sebebiyle el sıkışmanız şartsa yanınızda dezenfektan ya da kolonya bulundurun. Eskiden evimize gelen konuklarımıza kolonya ikram ediyorduk. Kolonyada bulunan alkol, virüsü stabil hale getiriyor ve bulaşıcılığını azaltıyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal